Team Lidstrom wint NHL All-Star game

Team Lidstrom is de eerste winnaar geworden van de vernieuwde NHL All-Star game. Captains Eric Staal en Nicklas Lidström mochten voorafgaande aan het duel zelf hun selectie samenstellen en daarmee werd afgeweken van het oude West vs East Conference systeem. In een doelpuntrijke wedstrijd was het uiteindelijk de ploeg van de Zweedse aanvoerder die met 11-10 aan het langste einde trok.

Voor Team Staal was het een pijnlijke nederlaag, aangezien hij voor zijn eigen publiek speelde. Het evenement namelijk gehouden in het RBC Center, waar Staal altijd zijn thuiswedstrijd afwerkt met de Carolina Hurricanes. Staal wist wel twee keer het net te vinden namens zijn ploeg.

De start van zijn ploeg was overigens subliem te noemen. Na zes minuten stond er al een 4-0 voorsprong op het bord. Maar na een 4-4 stand na het eerste kwart, keek Team Staal na het tweede bedrijf al tegen een 7-6 achterstand aan. Dit werd niet meer goed gemaakt.

Ondanks de nederlaag was er nog wel een schamel hoogtepuntje voor de verliezende partij. Patrick Sharp kreeg namelijk de MVP Award uitgereikt voor beste speler van de wedstrijd.

Zie hier de een uitgebreide samenvatting van het doelpuntrijke treffen tussen Team Staal en Team Lidstrom.