Beal en Ariza zetten Wizards op voorsprong tegen Pacers

BannerPlayoffs

De Washington Wizards stomen rustig door in de Eastern Conference. Na in de eerste ronde van de NBA play-offs de Chicago Bulls met 4-1 te verslaan, heeft de ploeg van coach Randy Wittman in de tweede ronde een 1-0 voorsprong genomen tegen de als eerste geplaatste Indiana Pacers: 102-96. Bradley Beal was goed voor 25 punten, zeven rebounds en zeven assists en Trevor Ariza scoorde 22 punten.

De Wizards maakten direct een statement in het begin van de wedstrijd en sloten het eerste kwart af met een 29-15 tussenstand, mede dankzij een goede defense, blocks van John Wall, fast breaks en driepunters. Zo scoorde Ariza twaalf van zijn 22 punten in het eerste kwart en eindigde hij de wedstrijd 6-uit-6 van downtown.

En het was Ariza die verdedigend Paul George een lastige avond bezorgde. De sterspeler van de Pacers scoorde achttien punten, maar slecht drie punten op 1-uit-6 van het veld met Ariza als zijn verdediger. De thuisploeg probeerde alles om in het vierde kwart terug te komen in de wedstrijd, maar de Wizards hielden de Pacers zeven minuten lang af van een score.

Het lukte de ploeg van coach Frank Vogel niet om tegen de Wizards te domineren in the paint (slechts 20 punten, season low). In tegenstelling tot de Atlanta Hawks speelden de Wizards met twee bigs (Marcin Gortat, Nene) rond de basket. Een ideale matchup voor Pacers’ center Roy Hibbert, maar het werd een frustrerende avond voor de lange man met nul punten, nul rebounds en vijf fouten in achttien minuten speeltijd.

Daar waren zijn teamgenoten niet blij mee.

Zelfs ex-speler Tracy McGrady pakte Hibbert aan.

Voor de Wizards loopt alles op rolletjes die nu een 4-0 record hebben in uitwedstrijden tijdens de play-offs. In de voorgaande 20 seizoenen ging de ploeg 4-uit-23 in uitwedstrijden. Het volgende block van John Wall zegt eigenlijk alles over de honger die de Wizards uitstraalden.