Paul schiet Clippers naar 1-0 voorsprong op Thunder

BannerPlayoffs

Het moet een heerlijk gevoel zijn wanneer je als speler niet kunt missen. Chris Paul scoorde 32 punten, deelde tien assists uit en schoot 12-uit-14 van het veld, waaronder 8-uit-9 driepunters, in de 122-105 overwinning op bezoek bij de Oklahoma City Thunder. De ploeg van coach Doc Rivers neemt daarmee een 1-0 voorsprong in de tweede ronde van de NBA play-offs.

Grappig dat CP3 voorafgaande aan Game 1 nog nooit meer dan vijf driepunters had gemaakt in een wedstrijd. “Het enige wat je kunt doen is aan de kant gaan, wanneer je ziet dat iemand zo staat te spelen”, aldus teamgenoot Blake Griffin.

De Clippers waren heer en meester in Oklahoma met een schotpercentage van 55 procent en 15-uit-29 driepunters. De ploeg leidde een groot deel van de wedstrijd met meer dan 20 punten verschil en zagen de Thunder alleen in het vierde kwart dichterbij komen. Coach Rivers hield zijn vijf basisspelers in de laatste periode aan de kant.

De Thunder opende het eerste kwart nog met een 16-10 voorsprong, maar vanaf dat moment namen de bezoekers het heft in handen en plaatsten een 24-6 run. Paul raakte in het eerste kwart vijf van zijn acht driepunters. De Clippers sloten het eerste kwart af met een 39-25 voorsprong en schoten maar liefst 67 procent van het veld.

Russell Westbrook (29 punten) en Kevin Durant (25 punten) kregen weinig hulp van hun teamgenoten en speelden te vaak twee tegen vijf in de aanval. Het is niet dat de role players geen kansen kregen, alleen raakten ze slechts 39,3 procent van hun schoten in het vierde kwart. Serge Ibaka volgde met twaalf punten op gepaste afstand.

“We moeten veel fysieker worden”, concludeerde Durant na afloop.

Eerder op de avond namen de Washington Wizards een 1-0 voorsprong op bezoek bij de Indiana Pacers. Wederom een uitoverwinning in de play-offs.