Mavericks forceren Game 7 tegen Spurs

BannerPlayoffs

In een knotsgekke wedstrijd hebben de Dallas Mavericks een Game 7 weten te forceren tegen de San Antonio Spurs. In Dallas werd het na 48 minuten 111-113 in het voordeel van de Mavs waardoor zij zondagavond in San Antonio mogen aantreden voor de beslissende wedstrijd. Belangrijk bij Dallas was Monta Ellis, die met 11 uit 22 schoten 29 punten scoorde. DeJuan Blair was ondertussen goed voor veertien rebounds, waarvan vijf aanvallend.

In deze snelle, vermakelijke wedstrijd, waar beide ploegen een schotpercentage van boven de 51 procent noteerden, was het eerste kwart voor de Dallas Mavericks. Zij liepen met zuivere schoten snel uit naar een voorsprong van acht punten. De Spurs haakten, met dank aan Danny Green, echter aan en wisten in het derde kwart langszij te komen en zelf een voorsprong te pakken van vijf punten. In het vierde kwart waren het Monta Ellis en Tony Parker die wat duels uitvochten.

In de laatste minuten werd het echter nog ongemeen spannend. Met nog minder dan een minuut te spelen was het verschil tussen de teams minder dan één punt. Snelle scores van de Mavericks zorgden er echter voor dat Spurs’ coach Popovych, met een verschil van zes punten en nog 20,8 seconden te spelen, zijn sterspelers naar de bank haalde. Na twee snelle snelle driepunters van Green en Mills was het verschil tussen de teams nog maar twee punten en konden Duncan, Parker en Ginobili weer terugkeren in de wedstrijd.

De Spurs kregen met 1,3 seconden op de klok nog een kans vanaf hun eigen achterlijn, maar een noodschot van Patty Mills zeilde onder de basket door. De Mavericks zouden voor een gigantische upset kunnen zorgen door zondag te winnen van de als eerste geplaatste Spurs. De wedstrijd wordt gespeeld om half 10 Nederlandse tijd.

De eindfase was zo chaotisch dat de Spurs zelfs met zes man in het veld stonden, de scheidsrechters (of de Mavericks zelf) hadden niets door.