Julius Randle en Rondo 2.0 beschikbaar voor NBA Draft

Door

NCAA Basketball Tournament - Third Round - St Louis

Na Jabari Parker, Andrew Wiggins, Joel Embiid en Aaron Gordon heeft ook Julius Randle zich beschikbaar gesteld voor de NBA draft van 26 juni in Brooklyn. De forward van de Kentucky Wildcats volgt daarmee het voorbeeld van zijn collega freshmen. Ook Isaiah Austin, K.J. McDaniels en Elfrid Payton hopen om de NBA te halen.

Van alle eerstejaars geraakte Julius Randle met zijn Wildcats het verste. Kentucky raakte tot in de finale van het NCAA Tournament, waar ze verloren van de UConn Huskies. Randle was tijdens het seizoen goed voor liefst 24 double-doubles, op weg naar gemiddeld vijftien punten en tien rebounds. De verwachting is dat Randle in de top vijf geselecteerd zal worden. Hij wordt vaak vergeleken met Jamal Mashburn en David Lee. Het is nu bij Kentucky nog wachten op de beslissingen van zowel Aaron als Andrew Harrison.

Isaiah Austin leverde een goed seizoen af bij de Baylor Bears, hoewel het statistisch gezien minder was dan zijn eerste jaar. Austin, die slechts door één oog kan zien, liet gemiddeld elf punten en bijna zes rebounds noteren. Hij voegde daar echter ook meer dan drie blocks per wedstrijd bij. Baylor haalde de Sweet 16 tijdens March Madness. Austin met een NBA-speler vergelijken is moeilijk vanwege zijn unieke lichaamsbouw.

Er komt nog een verdedigend sterke speler de NBA versterken in de persoon van K.J. McDaniels. De wing van de Clemson Tigers was het afgelopen seizoen gemiddeld goed voor zeventien punten, zeven rebounds en liefst 2,8 blocks met een schotpercentage van 46. McDaniels is vooral sterk inside en heeft nog veel werk aan zijn jumper. Hij wordt makkelijk vergeleken met Michael Cooper.

Tot slot maakte ook Elfrid Payton zich beschikbaar. De point guard was in zijn derde seizoen bij de Louisiana-Lafayette Ragin’ Cajuns gemiddeld goed voor negentien punten, zes rebounds, zes assists en 2.3 steals met een schotpercentage van 51. Payton mag dan iets groter zijn, hij wordt vaak vergeleken met Rajon Rondo. Payton is dan ook een stealmachine en verdedigt als de beste. Hij weet ook steeds wat rebounds te pakken en heeft een scherp spelinzicht. Bovendien heeft Payton nog heel wat werk aan zijn jump shot, ook vanaf de FT line.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen