LeBron James scoort 30 punten ondanks enkelblessure

Cleveland Cavaliers v Miami HeatZelfs een enkelblessure lijkt LeBron James niet te kunnen stoppen. De viervoudig MVP keerde in het derde kwart tegen de Utah Jazz terug in de wedstrijd na het verdraaien van zijn linkerenkel en leidde zijn Miami Heat naar een 117-94 overwinning. James liep net een triple-double mis: 30 punten, negen rebounds, negen assists.

“Ik was blij dat ik weer het veld in kon, maar ik weet dat ik de volgende morgen met pijn in mijn enkel zal opstaan.” James’ zijn blessure is day-to-day en het is nog niet duidelijk of hij woensdag volledig fit aan de start verschijnt in het duel met de Indiana Pacers.

Tip-Off
De Los Angeles Clippers plaatsten in het tweede kwart tegen de San Antonio Spurs een 19-0 run en keken nooit meer achterom. Blake Griffin scoorde 27 punten en Chris Paul was goed voor 23 punten, acht rebounds en zeven assists in de franchise’s grootste overwinning op de Spurs: 115-92. En nog veel belangrijker: de Clippers zijn nu in het bezit van de Championship Belt. Dat moest, soort van, gevierd worden:

Three Point Play

• De Indiana Pacers zijn hun ongeslagen status in eigen huis kwijt. Josh Smith scoorde 30 punten voor de Detroit Pistons in de 101-96 overwinning. Opvallend was dat de grote mannen aan de kant van Detroit (Greg Monroe, Andre Drummond) ook tegen een ploeg als Indiana domineerden onder de borden: 55 om 40 rebounds en 20 om negen aanvallende rebounds.
  • Joe Johnson was on fire tegen de Philadelphia 76ers. Hij raakte tien driepunters in de met 130-94 gewonnen wedstrijd. Met name in het derde kwart leek zijn optreden meer thuis te horen in het spel NBA Jam.

• Lekker. Je keert terug in de line-up na een blessure, je scoort 21 punten en je schiet je ploeg naar de overwinning met een game winner. Het overkwam Bradley Beal van de Washington Wizards op bezoek bij de New York Knicks.

Stat of the Night
Joe Johnson: 30 MIN, 37 PT, 7 REB, 5 ASS, 1 STL, 1 BLK, 13-20 FG, 10-14 3PT, 1-1 FT