Leonard: ‘NBA-titel winnen op vaderdag erg speciaal’

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game One

Een paar seconden voordat de buzzer ging, en het kampioenschap van de San Antonio Spurs, liep LeBron James samen met de speler van de Miami Heat richting de bank van de Spurs om ze te feliciteren. De eerste die een knuffel ontving was Kawhi Leonard, de op drie na jongste NBA Finals MVP. “Het is erg onwerkelijk allemaal”, reageert Leonard wanneer hij uit handen van NBA-legende Bill Russell de prijs ontvangt.

De 22-jarige Leonard speelde een belangrijke rol in de beslissende Game 5 met 22 punten en tien rebounds, zijn derde sterke wedstrijd in de serie op rij. “De eerste twee wedstrijden zag je dat hij moeite had”, zegt James. “Hij durfde in de laatste drie wedstrijden veel meer, viel de basket aan en schoot met scherp van afstand.”

Enkele minuten na het ontvangen van de Finals MVP kijkt Leonard terug op het winnen van de NBA-titel op vaderdag. “Het is erg speciaal voor mij, wetende dat mijn vader zes jaar geleden om het leven is gekomen. Maar ik ben vooral erg blij met het winnen van het kampioenschap. Ik bedoel, eerlijk gezegd dacht ik niet de hele tijd aan hem.”

In Leonard’s junior year in high school wordt zijn vader, Mark, neergeschoten bij de wasstraat in Los Angeles waar hij eigenaar van is. Er wordt niemand gearresteerd in verband met het schietincident en de politie kan een motief niet achterhalen. “Basketbal werkte als een medicijn voor mij, elke dag wanneer ik me down voelde.”

Lees ook het prachtige portret van Kawhi Leonard in SportAmerika The Magazine nummer 28, jaargang 2.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen