LA Lakers hopen spoedig nieuwe coach te presenteren

Door

Cleveland Cavaliers v Denver Nuggets

De LA Lakers lijken hun nieuwe coach te hebben gevonden. De 53-jarige Byron Scott moet Mike D’Antoni opvolgen bij de LA Lakers. Naar verluidt bevindt de onderhandeling zich al in de afrondende fase, en verwacht men spoedig een akkoord tussen beide partijen. De Lakers willen Byron Scott dit weekend officieel presenteren als hun nieuwe coach.

Drie titels als speler van Lakers:
In het verleden speelde Byron Scott al twee periodes voor de LA Lakers (1983-1993 & 1996-1997) In zijn eerste periode won hij aan de zijde van Magic Johnson drie NBA titels. In 1985,1987 en 1988 waren destijds de Lakers het sterkste team in de NBA. Bij de Lakers was Byron Scott één van de beste spelers, maar werd nimmer opgenomen in de all-star selectie. Naast zijn periodes bij de  Lakers kwam Scott als speler nog uit voor de Indiana Pacers, Vancouver Grizzlies en Panathinaikos uit Griekenland.

Glansrijk debuut als coach:
Na zijn actieve spelerscarrière wordt Scott op jonge leeftijd (37) al coach van de New Jersey Nets. Met de Nets bereikt Scott in 2002 en 2003 de NBA Finals. Onder leiding van Scott verliezen de Nets tweemaal kansloos van de LA Lakers en achtereenvolgens de San Antonio Spurs. Toch baarde destijds de jonge coach opzien door met de Nets hoog te eindigen, en de NBA Finals te bereiken.

Nadat Scott in 2004 ontslagen werd door de Nets, wordt Scott aan het begin van het 2004/2005 seizoen gepresenteerd als coach van de New Orleans Hornets. De Hornets met destijds Chris Paul in de gelederen, waren een talentvol team, wat leuk basketbal speelde. Maar echte resultaten ontbraken in de jaren van Scott bij de Hornets. In 2009 verliet Scott de New Orleans Hornets, en maakte bekend analist te worden bij ESPN.

Byron Scott with Jason Kidd
Byron Scott destijds met Jason Kidd

Magere jaren bij de Cavaliers:
In 2010 presenteerden de Cleveland Cavaliers Byron Scott als nieuwe hoofdcoach. De Cavaliers verloren enkele dagen hun sterspeler LeBron James aan de Miami Heat. Dit was een klap die Scott en de Cavaliers niet te boven kwamen. Na drie teleurstellende seizoenen bij de Cavaliers, werd Scott in april 2013 ontslagen als coach van Cavaliers.

Byron Scott begint aan nieuwe uitdaging:
Byron Scott zal dus zo goed als zeker de nieuwe hoofdcoach worden van de Lakers. Bij de Lakers wacht hem een mooie uitdaging; De afgelopen jaren konden de Lakers ondanks enkele grote aankopen niet meestrijden om het kampioenschap. Vorig seizoen was het slechtste seizoen van de Lakers ooit in de NBA, en de fans van de Lakers hebben afgelopen seizoen veel moeten afzien. Bij de Lakers wil men zo snel mogelijk terugkeren in de top van de NBA.

Deze zomer deden de Lakers al enkele spelers van de hand, en selecteerde men Julius Randle in de NBA draft. Met de aanstaande komst van de ervaren Byron Scott, hebben de Lakers weer een belangrijke stap gezet in hun rebuilding. De aankomende tijd zullen de Lakers kijken of men nog enkele versterkingen kan binnenhalen, om zo met frisse moed het nieuwe NBA seizoen te beginnen.

http://youtu.be/f7kPb7tWPcQ

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Hendrik Brands 7 jaar ago

    Lijkt me een goede coach voor de Lakers. Iemand die de cultuur daar een beetje kent, en in het verleden heeft bewezen een goede coach te zijn.

    Had bij de Cavaliers de pech dat LeBron James vertrok, maar heeft zijn best gedaan. Hij bij de Cavaliers niet echt alles eruitgehaald, maar had ook een wisselvallige selectie.

    Hopelijk kan hij de Lakers weer omhoog helpen, en voor een verrassing zorgen!

  2. Stef H 7 jaar ago

    Hm, lastig. Gaat hij de Lakers er weer bovenop krijgen? Lijkt mij bijna onmogelijk..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen