Los Angeles Angels na vier jaar op weg naar postseason

Door

Seattle Mariners v Los Angeles Angels of Anaheim

Geld is geen probleem in Orange County, maar de Los Angeles Angels speelden in 2009 voor het laatst in de play-offs nadat de Halos voor de derde keer op rij de American League West divisie wonnen. De kans op October Baseball is na vier jaar erg groot met een 60-41 record (2nd best in de Majors) en zelfs een divisietitel is niet uitgesloten, de Oakland Athletics hebben ‘slechts’ een voorsprong van drie wedstrijden.

Drie opvallende zaken waarom de Angels zich nu wel gaan plaatsen voor de play-offs:

a) Het helpt wanneer je de 22-jarige Mike Trout in huis hebt die rustig doorgaat met het afleveren van indrukwekkende cijfers. De tweevoudig runner-up in de AL MVP stemming en All-Star Game MVP heeft een .309/.396/.606 slashline met 24 homeruns en 76 binnen geslagen punten. Trout bezet de eerste plaats in de Majors met een 5.8 WAR, zesde met een .396 on-base percentage, tweede achter Jose Abreu met een .606 slugging percentage en eerste met een 181 wRC+ (waar 100 het league gemiddelde is).

b) Wil je het als team ver schoppen in het reguliere seizoen en de play-offs, dan is een goede derde startende werper in de rotatie een must. Achter Jered Weaver en C.J. Wilson is dat voor de Angels de 26-jarige Garrett Richards. Hij heeft een 2.62 ERA over 21 wedstrijden, staat vierde van alle gekwalificeerde AL-starters met een 2.66 FIP en tegenstanders slaan slechts een mager .196 tegen hem (tweede achter King Felix). Richards bekroonde zijn sterke eerste helft van het seizoen bijna als All-Star, maar hij moest de Final Vote aan Chris Sale van de Chicago White Sox laten.

c) Een sterke bullpen. De Angels gaven in juli vier spelers uit de Minor League op voor All-Star closer Huston Street van de San Diego Padres. In een eerder stadium kwamen relievers Jason Grilli (Pittsburgh Pirates) en Joe Tatcher (Arizona Diamondbacks) naar Los Angeles. De 30-jarige Street geeft slechts negentien honkslagen en vier runs op in 35 innings met 37 strikeouts. Hij verzamelde 25 saves met een 1.03 ERA en 0.77 WHIP (vijfde van alle relievers in de Majors).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen