Cardinals op gelijke hoogte met Brewers in NL Central

Door

Chicago Cubs v St. Louis Cardinals

De St. Louis Cardinals waren zondag, na een 5-0 achterstand in de tweede inning, met 9-6 te sterk voor de Chicago Cubs en staan nu samen met de Milwaukee Brewers op de gedeelde eerste plaats in de NL Central-divisie. Matt Holiday speelde opnieuw een belangrijke rol voor de Cards, de outfielder was goed voor drie honkslagen en vier RBI’s, waaronder een tiebreaking two-run single in de achtste inning.

Leading-Off
De bezems werden zondag uit de kast gehaald, want de Los Angeles Angels sweepten de Oakland Athletics dankzij een 8-1 overwinning. De voorsprong van de Halos op de A’s in de AL West-divisie staat nu op vijf wedstrijden. Angels’ rookie pitcher Matt Schoemaker gooide zeven shutout innings met zeven K’s en verlaagde zijn ERA tot 3.14.

Three Strikes
* Het is niet alleen maar kommer en kwel in Boston. Clay Buchholz gooide een #Maddux (complete game onder de 100 pitches) en leidde de Red Sox naar een 3-0 overwinning op de Tampa Bay Rays.

* Hyun-Jin Ryu keerde terug van de disabled list, gooide zeven shutout innings met zeven strikeouts en de Los Angeles Dodgers klopten de San Diego Padres met 7-1. De San Francisco Giants waren met 15-5 te sterk voor de Milwaukee Brewers en blijven zo in het spoor van de Dodgers voor de titel in de NL West-divisie.

* Jose Bautista sloeg een homerun in de vijfde wedstrijd op rij, nummer 29 van het seizoen, en de Toronto Blue Jays versloegen de New York Yankees met 4-3.

Seventh Inning Stretch
De wedstrijd tussen de Kansas City Royals en de Cleveland Indians werd in de tiende inning gestaakt vanwege de weersomstandigheden.

J.J. Hardy sloeg een Grand Slam en de Baltimore Orioles waren met 12-8 te sterk voor de Minnesota Twins

Nathan Orf kun je dus een all-rounder noemen.

Going Dutch
* Xander Bogaerts ging 2-uit-4 tegen de Rays en scoorde een run.

* Een honkslag, een walk en een run voor Didi Gregorius tegen de Rockies.

* Andrelton Simmons ging 2-uit-4 tegen de Marlins.

Overige wedstrijden
Philadelphia Phillies @ New York Mets 5-6
Cincinnati Reds @ Pittsburgh Pirates 3-2
Detroit Tigers @ Chicago White Sox 2-6
Texas Rangers @ Houston Astros 2-3
Washington Nationals @ Seattle Mariners 3-5
Colorado Rockies @ Arizona Diamondbacks 2-6
Miami Marlins @ Atlanta Braves 0-1

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen