Giancarlo Stanton: lanceerplatform

Door

Seattle Mariners v Miami Marlins
Afgelopen vrijdag merkte de radar in Colorado een vreemd object op ter hoogte van Coors Field. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een bal die hard het verbouwereerde publiek in werd geslagen. Dit was het werk van Miami Marlins krachtmens Giancarlo Stanton.

Gevaarlijke slagman
Zijn aanwezigheid in de batters box doet menigeen pitcher rillen. Met een gebeeldhouwd lichaam, armen als boomstammen en een vervaarlijk uitziende helm is het een zeer geduchte tegenstander. Iets wat nog meer versterkt wordt door zijn statistieken tot nu toe: 18 HR en 47 RBI, beiden goed voor de eerste plek in de National League.

Verbetering
Toch is er nog plek voor verbetering. Zijn slaggemiddelde is met .235 laag te noemen. Zijn power numbers proberen dat te maskeren, maar het blijft helaas niet onopgemerkt. Met vijfenzeventig strike-outs staat hij ook hoog genoteerd op de desbetreffende lijst, een lijst die je als slagman het liefst natuurlijk niet aanvoert. Een ander opmerkelijk feitje is dat Stanton leider is als het gaat om three-pitch strike-outs. Ook zeker iets om niet trots op te zijn.

Megacontract
Behalve zijn reputatie als meesterlijke homerun hitter, staat Stanton natuurlijk ook nog bekend om het contract dat hij in november tekende. Na een seizoen waarin hij 37 HR en 105 RBI liet aantekenen, hadden de Marlins het ongelofelijke bedrag van 325 miljoen dollar, verspreid over dertien jaar, voor hem over. Een minder leuk feitje voor Giancarlo zelf is dat er ongeveer 140 miljoen richting de belasting gaat.

Hij toont wel tekens dat het met dat lage slaggemiddelde wel goed komt. Tien van zijn laatste zestien hits verdwijnen het publiek in.

Persona non grata
Op Citi Field, de thuishaven van de New York Mets, zien ze hem liever niet meer aan slag verschijnen. Twee van de verste homeruns die daar geslagen zijn, staan op naam van de Marlins slugger. In Dodger Stadium sloeg hij de bal zelfs volledig het stadion uit.

Vreemde vis
En als laatste een leuk en luchtig feitje, er valt nog wel wat bij te schaven aan de manier waarop hij Kit Kats eet. Ploeggenoot Dee Gordon, en velen met hem, zijn verbolgen over de vreemde en verkeerde manier waarop Stanton zijn snacks consumeert. Was zijn eettechniek voor Kit Kats maar zo goed als zijn homerun swing.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen