Turkije maakt het Team USA knap lastig

FariedTurkey

Turkije maakte het Amerika erg lastig, maar kon niet voorkomen dat Team USA ook de tweede wedstrijd op het WK won. In Bilbao werd het 98-77. Kenneth Faried speelde een uitstekende wedstrijd met 22 punten en acht rebounds.

Lees hier hoe Team USA in de eerste wedstrijd Finland versloeg.

Sportliefhebbers die de einduitslag zien, zullen misschien denken dat Amerika wederom een makkelijke avond had. Echter dit was helemaal niet het geval. Turkije bood goed weerstand in de eerste helft en ging zelfs na twintig minuten aan de leiding met 35-40. Team USA miste in de eerste twintig minuten erg veel schoten. Daarnaast werden ze ook nog eens overklast als het gaat om rebounds. Bij de rust hadden de Turken 21 rebounds tegenover maar twaalf boards van de Amerikanen.

Na de rust
Na de rust liepen de Amerikanen rustig uit. In de eerste paar minuten van de tweede helft bleef Turkije nog bij, maar aan het eind van het derde kwart was de stand toch al 66-60 in het voordeel van Team USA.

In het vierde kwart was het helemaal gedaan met de Turken. Amerika maakte in het laatste kwart vijftien punten meer (32-17) dan Turkije en bepaalde daarmee de eindstand op 98-77.

Statistieken
Beide teams schoten over de hele wedstrijd gezien erg goed. Turkije had een field goal percentage van 46,4 procent (26/56). Team USA deed het met 52,7 procent (39/74) nog iets beter.

Faried en Davis
Kenneth Faried en Anthony Davis hadden een groot aandeel in de winst. Faried noteerde 22 punten, acht rebounds, drie steals en twee blocks. Davis scoorde 19 punten en pakte zes rebounds. James Harden (14), Kyrie Irving (13) en DeMarcus Cousins (11) noteerden ook dubbele cijfers. Harden en Irving waren daarnaast ook belangrijk als aangever. Beide heren zorgden samen voor twaalf assists. Derrick Rose viel erg tegen. Hij scoorde maar twee punten in zeventien minuten.

Cenk Akyol was belangrijk voor Turkije. Hij scoorde met twaalf punten de meeste punten voor het land. NBA-speler Omer Asik scoorde zes punten en had acht rebounds.

Spanje
Ook Spanje won de tweede wedstrijd op het WK. Egypte werd met 91-54 verslagen. Serge Ibaka was met achttien punten en acht rebounds de belangrijkste man aan de kant van de Spanjaarden.

Ibaka

Volgende wedstrijd Team USA
Team USA speelt op dinsdag de derde wedstrijd op dit WK. In Bilbao is dan Nieuw-Zeeland de tegenstander.