Giancarlo Stanton slaat 150ste homerun uit carrière

Door

Miami Marlins v Los Angeles Angels of Anaheim

Miami Marlins-outfielder Giancarlo Stanton sloeg gisteren tegen de Los Angeles Angels zijn 150ste homerun uit zijn carrière. Hij is pas de twaalfde slagman uit de geschiedenis met 150 of meer homeruns voor zijn 25ste verjaardag. De speler schaart zich in een illuster rijtje met onder andere spelers als Alex Rodriguez en Albert Pujols.

Na Albert Pujols en Alex Rodriguez is hij de jongste speler ooit die de mijlpijl van 150 homeruns heeft gehaald. De outfielder van de Marlins had maar 619 wedstrijden nodig en was gisteren 24 jaar en 290 dagen oud.

Stanton sloeg zijn homerun in de vierde inning met twee medespelers op de honken en zette daarmee de Marlins op een 7-0 voorsprong tegen de Angels. Miami zou de wedstrijd uiteindelijk winnen met 7-1. Het was alweer zijn 33ste homerun van dit seizoen. De bal legde een totale afstand van 428 feet (130,45 meter) af.

Statistieken
Op 4 april van dit jaar sloeg hij in Miami zijn verste homerun met 484 feet (147,5 meter). Hiermee staat hij op de twee plaats in de Major League. Alleen de bal van Mike Trout van de Los Angeles Angels kwam dit jaar verder. Op 27 juni sloeg hij de bal 489 feet (149 meter) tegen de Kansas City Royals.

De verste homerun dit seizoen van Mike Trout

De verste homerun dit seizoen van Giancarlo Stanton

Van de 33 homeruns dit seizoen heeft Stanton er 21 in zijn eigen stadion in Miami. De meeste homeruns buiten Miami sloeg hij in Philadelphia. In Citizens Bank Park heeft hij er dit jaar al drie.

Stanton_Giancarlo_2014_scatter

Alle 33 homeruns van Stanton (Bron: http://www.hittrackeronline.com)

Zijn verste homerun in een wedstrijd noteerde Stanton in 2012. Op 17 augustus sloeg hij de bal in Colorado 494 feet (150,5 meter). Omgerekend is dat ongeveer zo’n anderhalf voetbalveld ver.

Dit jaar deed Stanton mee aan de Home Run Derby. Daar sloeg hij de bal 510 feet (155,4 meter).

MVP
De outfielder is bezig aan een ijzersterk seizoen voor de Marlins en is volgens velen één van de kandidaten voor de MVP-award. Op dit moment staat Stanton eerste als het gaat om binnengeslagen punten (97), on-base percentage (.407) en on-base plus slugging (.973). Daarnaast staat hij gedeeld tweede met Jose Abreu van de Chicago White Sox als het gaat om homeruns met 33. Verder heeft hij alleen Trout voor zich in de categorie total bases (Trout: 274 & Stanton: 273).

Hot Zone Giancarlo Stanton

De hot zone van Giancarlo Stanton (Bron: www.espn.go.com)

Miami Marlins
Op dit moment staan de Marlins op een derde plaats in de National League East. De achterstand op de Washington Nationals bedraagt tien wedstrijden. In de strijd om een Wild Card doet Miami, met een achterstand van maar drie wedstrijden op de San Francisco Giants, ook nog mee.

Toekomst
Of Stanton nog lang in een Marlins-uniform speelt, is nog maar de vraag. Gisteren kreeg hij wat vragen over zijn toekomst en uit zijn antwoord bleek duidelijk dat hij graag weg wil uit South Beach.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen