Team USA wint ook laatste vriendschappelijke duel

Team USA Showcase

Team USA heeft ook de vierde en laatste vriendschappelijke wedstrijd op weg naar het WK gewonnen. Op Gran Canaria werd Slovenië met 101-71 verslagen. Center Anthony Davis speelde opnieuw een ijzersterke partij met achttien punten en elf rebounds.

Lees hier hoe Team USA in de vorige wedstrijd Puerto Rico versloeg.

Team USA speelde niet haar beste wedstrijd. Alleen al in de eerste helft misten de NBA-sterren elf van de 27 vrije worpen en schoten zij 0-uit-4 van achter de driepuntlijn.

Half Time stats

Team USA miste veel vrije worpen in de eerste helft (Bron: NBA League Pass)

De VS zou uiteindelijk zeventien van de 46(!) vrije worpen missen. Daarnaast waren ook de Europese scheidsrechters even wennen voor Team USA. Vooral de twee Golden State Warriors-spelers, Klay Thompson en Stephen Curry, maakten veel persoonlijke fouten. Curry haalde het einde van de wedstrijd dan ook niet. Hij maakte vijf persoonlijke fouten.

Bij de rust was het nog 36-46, maar in de tweede helft zette Team USA even aan en won uiteindelijk met 101-71. Anthony Davis speelde opnieuw een erg goede wedstrijd. Hij noteerde achttien punten, elf rebounds, vier steals en vier blocks. Opvallend was dat hij daarnaast geen enkele persoonlijke fout maakte.

Kenneth Faried

Verder speelde Kenneth Farried sterk met veertien punten. Kyrie Irving was de beste point guard. Hij scoorde dertien punten.

WK

Komende zaterdag speelt Team USA de eerste wedstrijd op het WK. In Bilbao is Finland de tegenstander. Daarnaast nemen ze het in poule C nog op tegen Turkije, Nieuw-Zeeland, de Dominicaanse Republiek en Oekraïne.