NBA Update: Team USA, Pat Riley en een falende Quincy Pondexter

Door

Team USA Practice Session

Nog iets minder dan 30 dagen en dan gaat het WK basketbal in Spanje van start. De Amerikaanse supersterren van TEAM USA zijn druk in voorbereiding. Een speler die veel indruk maakt is Derrick Rose. Twee dagen geleden zagen we al een mooi filmpje op de site voorbij komen van een aanvallende Derrick Rose. “He has been the most impressive guy here”, aldus Syracuse coach Jim Boeheim.

Ook coach Mike Krzyzewski is erg te spreken over de point guard van de Chicago Bulls. Hij vindt dat Rose vooral defensief erg sterk is op de training. “Rose’s movement on defense is spectacular. When we started practice, what he did defensively was like, “Whoa”. It picked everybody up.” Daarnaast vond hij dat het spel van Rose niet goed was, maar briljant. Mocht de point guard echt zo goed zijn, kunnen we veel mooie dingen van hem verwachten. Daarnaast zulllen ook de Bulls erg te spreken zijn over de vorm van hun point guard. Rose miste een groot deel van afgelopen seizoen, nadat hij op 22 november opnieuw een zware knieblessure opliep tegen de Portland Trail Blazers.

Pat Riley

De voorzitter van de Miami Heat, Pat Riley, heeft zich voor het eerst sinds het vertrek van LeBron James uitgelaten over alles wat er zich in de afgelopen maand heeft afgespeeld. Riley vertelde de Amerikaanse media dat hij erg positief staat tegenover volgend seizoen. Volgens hem staat Miami er na het aantrekken en behouden van een aantal spelers goed voor. Het vertrek van King James was wel even een moeilijk moment, maar volgens de voorzitter zijn ze er in South Beach goed van hersteld.

Naast het feit dat Riley denkt dat Miami dit jaar opnieuw de Eastern Conference zou kunnen winnen, keek hij ook vooruit naar de zomer van 2016. Hij vertelde de media dat hij in 2016 opnieuw een homerun wil slaan in de free-agent markt. Natuurlijk is Kevin Durant de grootst mogelijke naam die beschikbaar kan komen dat jaar, maar namen als Deron Williams, Nicolas Batum, Dwight Howard, Joakim Noah, Mike Conley, Al Horford en Joe Johnson zijn zeker niet mis.

Kevin Love

Volgens Marc Stein van ESPN zijn alleen de Cleveland Cavaliers nog in de race voor Kevin Love. Volgens Stein staan de Chicago Bulls steeds pessimistischer tegenover het binnenhalen van de Minnesota-speler en de Golden State Warriors willen hun shooting guard Klay Thompson niet opgeven in ruil voor Love.

Kevin Durant

Sterspeler Kevin Durant gaat Twitter van zijn telefoon gaat verwijderen. De reden is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat de commotie rondom de mogelijke terugkeer naar Washington ermee te maken heeft. De hashtag “KD2DC” werd de afgelopen dagen erg veel gebruikt. Durant heeft ruim 7,7 miljoen volgers op Twitter.

Quincy Pondexter

Dat NBA-spelers andere dingen doen dan basketballen op dit moment zagen we afgelopen week al toen Andre Drummond op de bowlingbaan stond. Ook Quincy Pondexter besloot even iets anders te doen. Hij ging samen met point guard Mike Conley golfen. Wij van SportAmerika hopen voor Pondexter dat het NBA-seizoen er volgend seizoen een stuk beter uitziet voor hem.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen