NBA Update: LeBron’s bootcamp, Durant twijfelt

Door

NBA Global Games Rio 2014 - Practice Day

Lees hier de vorige NBA Update

Iedere dag is er weer eentje dichterbij de start van het nieuwe NBA seizoen! Gelukkig worden er elke dag al wat preseason games afgewerkt om ons bezig te houden. Ook de fysiotherapeuten en dokters in de NBA draaien overuren. Blessures zijn aan de orde van de dag, maar gelukkig gebeuren er ook genoeg mooie dingen op en naast het hardwood.

Op het strand van Rio bijvoorbeeld! Tussen het genieten door bleek, dat de Cleveland Cavaliers er een fitnesstrainer bijhebben. Niemand minder dan King James zelf nam de leiding tijdens de dagelijkse workout.

Preseason
Natuurlijk werden er ook weer een aantal preseason games afgewerkt. In Chicago wonnen de Bulls vrij makkelijk met 110-90 van de Denver Nuggets. Jimmy Butler scoorde 21 punten en schoot zeven van zijn acht schoten raak. Ook rookie Doug McDermott was messcherp en scoorde zestien punten, waaronder drie uit vier van de driepuntslijn. Derrick Rose lijkt nog steeds zijn schot niet gevonden te hebben, maar gelukkig zijn er momenten dat de oude Rose zich laat zien.

Een ander hoogtepunt uit deze wedstrijd kwam van de kleine guard Nate Robinson. Robinson werd met een luid applaus ontvangen in Chicago en in het derde kwart liet ook Nate Robinson zich zien, zoals we hem kennen.

In Charlotte is hoop dit jaar en als we dit team aan het werk zien lijkt me dit ook niet onterecht. De Hornets waren te sterk voor Orlando Magic en wonnen met 97-99 in eigen huis. Lance Stephenson liet zien dat hij nog net zo veelzijdig kan zijn als hij in Indiana was begin vorig seizoen. Michael Kidd-Gilchrist bewees dat hij écht aan zijn aanvallende spel gewerkt heeft en scoorde veertien punten en schoot vijftig procent.

Het was echter Jannero Pargo die de Hornets op sleeptouw nam toen het ertoe deed. Pargo scoorde al zijn zestien punten in het vierde kwart. In de laatste seconde ging rookie Elfrid Payton nog voor de gelijkmaker, maar hij werd geblockt door Big Al Jefferson. Een smet op de overwinning was wel, dat Kemba Walker zich blesseerde aan zijn knie.

In New York was men ook positief gestemd toen bekend werd, dat Phil Jackson het heft in handen zou gaan nemen bij de Knicks dit seizoen. Of deze positiviteit terecht is geweest moet nog blijken. Voorlopig waren de Knicks vannacht niet bij krachten om de Toronto Raptors te verslaan. De Raptors wonnen de wedstrijd met 81-76 mede dankzij 21 punten van Lou Williams. Bij New York was het J.R. Smith met een magere tien punten die de lijst aanvoerde. De Knicks schoten als team drie uit 23 vanaf de driepuntslijn.

Wat er vannacht in Utah gebeurde mag absoluut verrassend genoemd worden. De Jazz wonnen met 89-102 van de Los Angeles Clippers. Utah nam in het tweede kwart de leiding en stond bij rust met 39-56 voor. De Jazz gaf deze voosprong niet meer weg. Bij de Clippers was Blake Griffin wel goed op dreef en scoorde 31 punten. Bij Utah was de meest opvallende man Rudy Gobert, die tekende voor elf punten en twintig rebounds.

In Houston kwamen James Harden en Dwight Howard niet in actie vanwege blessures. Desondanks wisten de Rockets wel de Phoenix Suns te verslaan met 92-95. Terrence Jones scoorde achttien punten en Isaiah Canaan leverde zestien punten af. Bij Phoenix waren het usual suspects Eric Bledsoe (dertien punten) en Goran Dragic (twaalf punten) die het moesten doen. Ook de van de Kings overgenomen Isaiah Thomas scoorde tien punten.

Durant twijfelt over behandeling

Eerder berichtte SportAm al over de blessure aan de voet van regerend MVP Kevin Durant. Volgens Thunder GM Sam Presti is de gewoonlijke behandeling voor de Jones fracture, die Durant opgelopen heeft, een operatie. Durant zelf lijkt daar, volgens USA Today, helemaal nog niet zo zeker van te zijn.

Oklahoma City Thunder star Kevin Durant is still considering treatment options for the Jones fracture in his right foot and a decision about whether or not to have surgery won’t likely be made on Monday, according to two people with knowledge of the situation.

The people spoke to USA TODAY Sports on the condition of anonymity because a formal update had not been announced. Thunder general manager Sam Presti said on Sunday that “traditional treatment” of the injury typically required surgery and that the subsequent recovery time would likely be between six to eight weeks.

Hij kan het nog steeds!
Jarenlang was Jason Williams één van de meest entertainende spelers in de NBA. White Chocolate is nu 38 jaar oud lijkt het nog steeds niet verleerd te zijn.

Ook leuk om te lezen