Leiding Celtics reageert gelaten op trade Perkins

Door

De Boston Celtics hebben zoals bekend center Kendrick Perkins en guard Nate Robinson getrade voor forward Jeff Green en center Nenad Krstic van de Oklahoma City Thunder.

Danny Ainge, verantwoordelijk voor de basketball operations bij de Celtics, zei dat het een moeilijke beslissing was om Perkins te traden maar dat Green en Krstic de Celtics een beter team zullen maken. ,,We denken dat het ons team beter zal maken,” zei Ainge.

Vrijdag reageerden Celtics fans nog vol ongeloof over de trade van de populaire ‘Perk’.

,,Die emotie snap ik heel goed, maar je moet altijd iets goeds afgeven om iets goeds te ontvangen. We voelen dat deze zet ons team dit seizoen en in de toekomst zal versterken,” aldus Ainge.

De Celtics hebben ook geld en een keuze in de eerste ronde van de 2012 NBA Draft gekregen.

Doc Rivers, coach van de Celtics, wilde weinig commentaar geven op de trades. ,,We zien wel hoe dit nu uitpakt. We denken in ieder geval dat we het goede zaken hebben gedaan,” zei Rivers. ,,De beste speler in de trade, die moeten we krijgen. Of dat nu Jeff Green of Perk is, dat weten we nu nog niet. Krstic is een goede speler voor ons, hij is alom aanwezig, en dat is goed voor guard Rajon Rondo.”

Volgens Rivers kunnen de Celtics nu spelen zoals ze speelden in het jaar dat ze de NBA Finals wonnen: ,,We hadden die swing man nodig. Dit kan ons terug laten spelen zoals in 2008, nu met Green en Garnett als grote mannen en Paul Pierce en Ray Allen die het veld openen.”

Foto: static2.businessinsider.com

Ook leuk om te lezen