Speler Knicks in been geschoten na bezoek stripclub

Door

cleanthony-early_1fhx8novip2cg1hc6ax9tstvgj

Gemaskerde mannen hebben in de vroege ochtenduren Cleanthony Early in zijn rechterknie geschoten. De forward van de New York Knicks had eventjes daarvoor met zijn vriendin een stipclub bezocht in de wijk Queens. Eenmaal buiten werd de 24-jarige speler omringd door vier tot zes mannen, waarvan er twee bewapend waren. De overvallers plukten Early vervolgens helemaal kaal en beroofden de New York geboren basketballer onder meer van zijn twee gouden kettingen en gouden caps van zijn tanden.

Early was eerder op de avond in Nachtclub Cityscapes
Early was eerder op de avond in Nachtclub Cityscapes

Het koppel zat aanvankelijk comfortabel in een Uber, totdat plots drie wagens heel bewust de auto klem reden, zo meldden ooggetuigen. De mannen stapten uit, waarvan één met een bivakmuts over het hoofd, en sleurden Early van de achterbank. De bende hield Early onder schot met semi-automatische geweren, terwijl één “Give me everything you got! riep. De speler van de Knicks had geen andere keus dan te gehoorzamen en stond al zijn bezitting, inclusief ID-kaart en geld, af.

Teamgenoten en andere NBA-spelers hebben geschokt gereageerd op het incident. Via Twitter liet onder andere rookie Kristaps Porzingis weten te duimen van zijn teamgenoot, die momenteel in het ziekenhuis verkeerd, waar zijn situatie stabiel is.

Early is het tweede New Yorks Knicks doelwit in een maand tijd. Eerder deze maand hield Derrick Williams een huisfeestje met minimaal twee vrouwen. Toen het feestje afgelopen was bleek er zo’n half miljoen euro aan sieraden te missen.

Early zelf zal de komende tijd langs de kant staan om te herstellen. De Knicks zullen de forward niet heel erg missen, want de in de Bronx geboren forward kreeg in 25 van de 35 gespeelde duels geen speeltijd van coach Derek Fisher.

Foto: New York Daily News

Ook leuk om te lezen