NBA Recap: Memphis in eigen huis te sterk voor Indiana

MarcGasol

De Memphis Grizzlies waren vannacht in eigen huis te sterk voor de Indiana Pacers. Marc Gasol werd de grote uitblinker. Hij noteerde een double-double.

De Grizzlies begonnen goed en namen in het eerste kwart gelijk een voorsprong van vijf punten. Indiana kwam in het tweede kwart echter goed terug en bij de rust was het verschil tussen beide ploegen slechts één punt in het voordeel van Memphis. Mede dankzij een ijzersterk spelende Mike Conley kwamen de Grizzlies geweldig uit de kleedkamer. De ploeg van coach David Joerger noteerde een run van 18-4. Memphis zou de voorsprong nooit meer uit handen geven en won uiteindelijk met 96-84.

Verdedigend speelden de Grizzlies erg sterk. Indiana raakte slechts 39 procent van de schoten en vijf (!) van de 28 driepunters. Het was de slechtste wedstrijd van de Pacers achter de driepuntslijn dit seizoen.

Marc Gasol speelde een goede wedstrijd voor Memphis. De Spaanse center noteerde negentien punten en twaalf rebounds. Ook was hij goed voor zes assists, twee steals en één block. Matt Barnes, die in de basis begon, had ook een double-double. Hij scoorde vijftien punten en pakte tien rebounds. Point guard Mike Conley deed van alles wat. Hij scoorde twintig punten, was met acht assists belangrijk als aangever en stal ook nog vier keer de bal.

Paul George was de belangrijkste man aan de kant van Indiana. De forward was goed voor 29 punten en zes rebounds. Het aantal turnovers was echter bijzonder hoog. PG13 noteerde er zeven. Naast George speelde Jordan Hill een goede wedstrijd. Hij had met tien punten en dertien rebounds een double-double.

Chicago Bulls
De Chicago Bulls verloren vrijdagavond pas na vier verlengingen van de Detroit Pistons. Vannacht ging het opnieuw mis. De New York Knicks waren in eigen huis met 107-91 te sterk. Carmelo Anthony werd met 27 punten de topscorer. New York raakte vijftig procent van de schoten (41-82). Saillant detail: de Knicks waren slechts 5-uit-20 van achter de driepuntslijn. Na de wedstrijd had Bulls-speler Jimmy Butler een bericht voor zijn coach.

Charlotte Hornets @ Washington Wizards: 101-109
Chicago Bulls @ New York Knicks: 91-107
Los Angeles Clippers @ Houston Rockets 97-107
Indiana Pacers @ Memphis Grizzlies: 84-96
Los Angeles Lakers @ Oklahoma City Thunder: 78-118