Thunder breken hart van Nuggets

Door

Vooraf zat George Karl met z’n handen in het haar: wat moest zijn Denver Nuggets doen om Kevin Durant en Russell Westbrook af te stoppen? Na de 106-89 ‘hartenbreker’ moet de coach de vraag verbreden: hoe kunnen zij Oklahoma City Thunder verslaan?

In de eerste wedstrijd maakten de twee jonge all stars van Oklahoma zichtbaar het verschil. Durant en Westbrook waren in die zegepartij samen goed voor 72 van de 107 punten.

Dat was de op een na beste score van de twee tezamen. Alleen in januari overtroffen zij dit aantal in een partij tegen de Washington Wizards. Toen maakte het duo 75 punten.

,,Iedereen heeft nu zijn aandeel geleverd. Dat was precies wat we nodig hadden,” concludeerde NBA-topscorer Durant achteraf. Zelf smeet hij 23 punten door het mandje, terwijl zijn mede all stargenoot er 21 maakte. Daarnaast eindige nog een trio in de dubbele cijfers: James Harden (18), Serge Ibaka (12) en Nick Collison (10).

,,We doen dit al het hele jaar,” zei Oklahoma-coach Scott Brooks. ,,Ik geloofde er ook in dat de rest een stap extra zou maken en meer punten zou maken.”

Tegen deze teamprestatie waren de Denver Nuggets totaal niet opgewassen en kijken nu tegen een 2-0 achterstand aan in de series. Vanaf the get go liepen de bezoekers achter de feiten aan.

Westbrook en Durant begonnen beiden met een drietje en al gauw nam de voorsprong hopeloze vormen aan voor Denver. Na iets meer dan 15 minuten basketbal keken Karl en zijn mannen al tegen 26 punten achterstand aan.

Met man en macht probeerden de Nuggets terug te komen in het duel. Lang bleven zij steken op zo’n 14, 15 punten. In het vierde kwart leek het niet willen opgeven zich uit te betalen.

Sinds het eerste kwart had Denver met 8.33 minuten op de klok met 8 punten achter (86-78) weer enigszins de Thunder in het vizier. Maar iedere Denver-hoop werd meteen aan diggelen gegooid. Durant knalde er direct twee scores overheen en zonder er erg in te hebben leidde Oklahoma al snel met 19 punten.

,,Zij waren energieker, zij speelden fysieker, waren sneller, en waarschijnlijk ook slimmer. Het gat was gewoon te groot. En toen het er even op leek dat we onder de 10 punten zouden komen, vloog er een driepunter in of pakten ze een aanvallende rebound, waarmee ze ons hart braken,” moest de Nuggets-coach toegeven.

Zaterdag krijgen de Nuggets in eigen huis de kans om de serie te redden. Dan wacht game 3 tegen de Thunder.

Zie hier de samenvatting tussen de Nuggets en de Thunder:

Foto: drofdarb.laxallstars.com

Ook leuk om te lezen