Dokters en personeel blij met nieuw protocol

Door

De moeilijke beslissing om Philadelphia Eagles linebacker Stewart Bradley terug te laten keren, leidde tot de betere detectie en behandeling van hersenschuddingen tijdens het seizoen, volgens een medisch verantwoordelijke van de NFL.

,,Mocht die situatie met Bradley niet zijn gebeurd, dan hadden we waarschijnlijk geen behandeling langs de zijlijn zoals we die nu gaan hebben,” zei Dr. Richard Ellenbogen.

Tijdens die wedstrijd tussen de Eagles en de Green Bay Packers liep Kevin Kolb een hersenschudding op en terwijl hij werd onderzocht werd Bradley ook geblesseerd en moest hij het veld verlaten.

Bradley keerde snel terug op het veld, maar zou uiteindelijk de rest van het seizoen missen.

Vier maanden later werden twee Seattle Seahawks ook van het veld gebracht, maar daar werd foutloos gereageerd door de medische staf. ,,Als er iemand met een hersenschudding op het veld ligt zijn er nog andere dokters en coaches naar de wedstrijd aan het kijken,” zei Ellenbogen. ,,Dus als er een speler een hersenschudding heeft zijn er nog anderen die ervoor kunnen zorgen dat er niet meer gebeurt wat er gebeurde in Philadelphia.”

John Madden is verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers in de liga en is verheugd dat de medische staf moet zeggen of een speler gezond genoeg is om terug op het veld te stappen. Hij is voorstander van een systeem dat kan gebruikt worden voor football over de hele wereld.

Als de speler niet op het veld mag gebruiken ze bijvoorbeeld een ‘no-go’. In zijn nieuw videospel zal hij bijvoorbeeld gebruik maken van dat protocol, als een speler een hersenschudding heeft zal hij het veld niet meer op mogen gedurende die wedstrijd.

Foto: realfootballanalysis.com

 

Ook leuk om te lezen