Spurs verslaan Grizzlies en trekken serie gelijk

Door

De terugkeer van Manu Ginobili was hard nodig. Met veel pijn en moeite werkte de Argentijn zich door de wedstrijd heen en hielp met 17 punten de San Antonio Spurs aan een 93-87 overwinning tegen de Memphis Grizzlies.

De ster van de avond droeg een brace om zijn arm en het is mogelijk dat hij deze de hele play-offs zal moeten dragen. Ginobili over de brace:: ,,De brace is erg oncomfortabel, maar het ging ok. Ik naam wat risico’s, ik ging voor steals en rebounds dus het was niet alsof ik bang was voor contact.”

Met de thuisoverwinning van de Spurs staat de serie nu op 1-1. De volgende twee wedstrijden vinden plaats in Memphis.

Ondanks de terugkeer van Ginobili hadden de Spurs het niet makkelijk tegen de Grizzlies. Met nog 14.9 seconden te gaan in de wedstrijd stond het team uit Memphis slechts 89-87 achter na een driepunter van Sam Young, de topscorer aan de kant van de Grizzlies met 17 punten.

Zach Randolph, 11 punten, en Marc Gasol, 12 punten en 17 rebounds, waren een stuk minder dominant dan in wedstrijd 1 en misten veel van hun schoten.

Na de eerste wedstrijd gaf Tim Duncan, 16 punten en 10 rebounds, al aan dat de twee mannen onderin voor veel problemen zorgden. Afgelopen nacht konden Randolph en Gasol hun stempel niet op de wedstrijd drukken.

Gasol gaf aan dat er weinig ruimte gegeven werd in de bucket: ,,Ze vulden de bucket. Elke keer kwamen ze van de weak side helpen. Ze lieten duidelijk zien dat we ze op een andere manier moesten verslaan dan in de bucket.”

Wedstrijd drie is komende zaterdag in Memphis.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Spurs.

Foto: media.oregonlive.com

Ook leuk om te lezen