NBA Update: Faried tekent bij en LeBron is back

Door

Portland Trail Blazers v Denver Nuggets
De bal rolt weer, de dunks stralen weer en het seizoen komt definitief dichterbij. Voor Kenneth Faried kan dat niet snel genoeg beginnen. De power forward van de Denver Nuggets tekende een vijfjarige contractverlenging en LeBron James scoorde zijn eerste punten in een Cleveland Cavaliers-shirt voor het eerst in ruim vier jaar. Daarnaast deed NBA-commissioner een leuke mededeling: een lucratieve verlenging van de uitzendrechten.

Allereerst The Manimal, Kenneth Faried. Eén van de sterspelers van Team USA van het afgelopen WK Basketbal heeft afgelopen nacht een contractverlenging getekend bij de Denver Nuggets. Faried mag de komende vijf jaar totaal zestig miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven. Dat heeft hij mede te danken aan zijn sterke tweede seizoenshelft bij de Nuggets en Team USA.

Vorig seizoen begon Faried nog als reservespeler aan het seizoen, nadat coach Brian Shaw eerst voor JJ Hickson als startende power forward koos. Door blessures kwam Faried later meer aan spelen toe en liet zien wat hij in 2012 al veelvuldig liet zien: rebounden, scoren en vooral altijd agressief spelen. Met een fitte selectie is dit Nuggets-team in staat om leuke dingen te laten zien.

LeBron is back
Zijn onofficiële debuut als Cleveland Cavalier zit erop. LeBron James speelde gisteren met zijn ‘nieuwe’ ploeg tegen Maccabi Tel Aviv, de oude club van Cavaliers-hoofdcoach David Blatt. Het oefenduel eindigde uiteindelijk in een simpele 107-80 overwinning voor de Cavs. In negentien minuten kwam King James tot twaalf punten, vier rebounds en vier assists. Kevin Love speelde een kleine 23 minuten mee en scoore acht punten en elf rebounds. Uiteraard scoorde LeBron de eerste Cavs-punten van de wedstrijd – en wel met een verre driepunter, een schot dat hij voor 2010 nog niet had.

Ook Anderon Varejao liet van zich spreken. Hij scoorde elf punten en pakte vijftien rebounds: een mooie double-double. Maar die was er niet gekomen als dit gelukje er niet in was gemazzeld.

Raptors verslaan Kings
De Toronto Raptors hebben hun eerste oefenduel van het voorseizoen tegen de Sacramento Kings winnend afgesloten. Met 99-94 waren de Canadezen te sterk voor DeMarcus Cousins en consorten. Er viel zeker het nodige te genieten. Niet alleen dunkte Terrence Ross er op los…

Ook Tyler Hansbrough schudde wat tovenarij uit zijn sleeveless jersey. Gedurende zijn vier jaar in de NBA scoorde hij in twaalf pogingen nog nooit een driepunter – en dan gebeurt dit…

Nelson starter in Dallas
Het was lange tijd de vraag welke speler de startende point guard bij de Dallas Mavericks zou worden. Door het vertrek van Jose Calderon en de komst van Raymond Felton en Jameer Nelson bleef het even onduidelijk. Even lekker Devin Harris de gevierde man te zijn, maar coach Rick Carlisle heeft nu voor nieuwkomer Nelson gekozen, laat hij weten aan ESPN. “Ik zie Harris graag van de bank komen. Daar is hij goed in. Ik zei tegen Nelson toen hij kwam dat ik de beste speler als starter wil en dat gaat gebeuren.”

Barton future slam dunk champion?
Dat Will Barton van de Portland Trail Blazers enorm fijn kan dunken, dat was de NBA-fan al wel duidelijk. Door de geringe speeltijd zijn dat soort momenten echter vrij schaars gedurende het seizoen. Om de fans dan maar alvast te verwennen, heeft hij op de open training zijn dunkarsenaal maar weer eens gedemonstreerd. Tot in februari tijdens de Slam Dunk Contest, Will?

Young lang uitgeschakeld
Swaggy P Nick Young mag de komende tijd gaan toekijken hoe zijn teamgenoten de swag hoog houden in de Western Conference. De Los Angeles Laker blesseerde zijn duim op de training en staat zeker zes tot acht weken buitenspel. Een fikse tegenvaller voor de Lakers, die daardoor een goede scorer -en iets mindere verdediger- tijdelijk verliezen. Enkele dagen geleden was hij nog zonnig gestemd tijdens de fotoshoot.

Spurs in Berlijn
Tot slot de regerend kampioenen in de NBA: de San Antonio Spurs. Woensdagavond spelen ze een oefenwedstrijd tegen Alba Berlin in de Duitse hoofdstad. Sport Amerika is uiteraard ook aanwezig en zal vanaf locatie verslag doen in tweets, foto’s en uiteraard een verhaal in het volgende magazine. Hou de website en de twitters dus in de gaten!

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Daan van Kooten 8 jaar ago

    Dunk van Will Barton: 10 10 10 10 10 = 50

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen