Deze zes bowlgames moet je checken!

Door

Bowl Season

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken en dat kan maar één ding betekenen: bowl season, Xmas, bowl season, NYE en, je raadt het al, nóg eens bowl season! Sport Amerika zet de zes beste bowlgames op een rijtje, zodat je precies weet welke wedstrijden je moet checken.

Bowls die als play-off wedstrijd gelden worden niet meegerekend. Deze mag je sowieso niet missen!

1: Royal Purple Las Vegas bowl: BYU vs. (22) Utah, zaterdag 19 december

Wie? Wat? Jazeker, de Las Vegas bowl is dit jaar een lekkere opwarmer voor het echte werk in de weken erna. Utah stond halverwege het reguliere seizoen 6-0, kenners begonnen zich al af te vragen of Utah wellicht for real was. Achteraf weten we natuurlijk beter, maar Utah heeft gewoon een hele leuke ploeg. BYU eindigde het jaar met een 9-3 record en zal dus prima partij bieden.

2: Military bowl: Pittsburgh vs. (21) Navy, maandag 28 december

Deze wedstrijd zal alleen al de moeite waard zijn vanwege de ontzettend Amerikaanse sfeer die in het stadion zal hangen. Hou je van parachutisten, overscherende straaljagers en Amerikaanse vlaggen? Kijk dan sowieso. De stoere zeelui van Navy hebben dit jaar laten zien dat zij de triple option offence tot in de puntjes beheersen. Er zijn zelfs mensen die vinden dat quarterback Keenan Reynolds zich in New York had mogen melden als Heisman kandidaat. Pittsburgh heeft daarentegen een ietwat anoniem seizoen gedraaid, met een 8-4 record tot gevolg. Toch zal dit naar alle waarschijnlijkheid een boeiend schouwspel opleveren tussen twee ploegen die allebei trots zijn in deze bowl te mogen spelen.

3: BattleFrog Fiesta bowl: (8) Notre Dame vs. (7) Ohio State, vrijdag 1 januari

De Fiesta bowl dan, een meer gevestigde naam binnen het bowlcircuit. Dit jaar zullen er helaas twee lichtelijk teleurgestelde ploegen aan de aftrap staan. Zowel Notre Dame als Ohio State hadden lange tijd uitzicht op de college football play-offs. Toch is de Fiesta bowl een klassieker die altijd veel spektakel oplevert. Heb je op oudejaarsdag nog niet genoeg vuurwerk gezien? Kijk dan deze game!

4: Rose bowl: (6) Stanford vs. (5) Iowa, vrijdag 1 januari

Deze wedstrijd is dé reden om op 1 januari niet met familie of vrienden af te spreken. Blijf de hele dag in bed liggen en geniet van deze show. Stanford en Iowa zijn trots dat zij in de prestigieuze Rose bowl mogen aantreden. Natuurlijk had Iowa tot aan de laatste speelronde een grote kans de play-offs te halen, maar desalniettemin is de Rose bowl een prachtige bekroning op een memorabel seizoen. Voor Stanford quarterback Kevin Hogan is het de laatste wedstrijd als Cardinal. De redshirt senior zal zich na deze wedstrijd gaan voorbereiden op de NFL-draft in april. Reken maar dat hij zijn ploeggenoten nog voor een laatste keer op scherp zet!

5: Allstate Sugar bowl: (16) Oklahoma State vs. (12) Ole Miss, vrijdag 1 januari

Ook op 1 januari: de Sugar bowl. Een heuse clash tussen de messcherpe offence van Oklahoma State, tegen de keiharde defence van Ole Miss. De Sugar bowl is een alleraardigste beloning voor twee ploegen die geen topjaar gekend hebben. Zeker de moeite waard voor de absolute footballpuristen, die nog laat op de avond hun ogen open kunnen houden.

6: Valero Alamo bowl: (15) Oregon vs. (11) TCU, zaterdag 2 januari

Ten slotte de Alamo bowl op 2 januari. Twee ploegen die betere tijden gekend hebben. Oregon is nog altijd aan het herstellen na het vertrek van Heisman-winnaar Marcus Mariota. TCU verloor wide receiver Josh Doctson in de tiende wedstrijd van dit jaar aan een polsblessure. Het ziet er naar uit dat hij op tijd hersteld zal zijn voor de Alamo bowl. Verwacht in deze wedstrijd offensief vuurwerk. Een uitslag waarbij beide ploegen rond de veertig punten scoren is niet ondenkbaar.

Tip: Mocht het nou niet lukken om deze bowlgames live te kijken, dan is terugkijken altijd een optie. Houd daarvoor deze website in de gaten!

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen