Bynum zegt fit te zijn voor een volledig seizoen

Door

Los Angeles Lakers v Portland Trail Blazers

Vandaag werd dan eindelijk Andrew Bynum gepresenteerd in Cleveland. De boomlange center tekende een contract voor twee seizoenen bij de Cavaliers, waar hij is herenigd met coach Mike Brown. Tijdens de presentatie liet Bynum weten klaar te zijn om een heel seizoen te spelen voor de Cavs. Een enigszins gewaagde uitspraak, aangezien de center vorig seizoen niet speelde vanwege zijn knieblessures.

Klaar
De Cavaliers zijn met Bynum in principe klaar dit offseason. De ploeg nam afscheid van onder andere Daniel Gibson, Shaun Livingston en Marreese Speights. Als vervangers werden Jarrett Jack, Earl Clark, Andrew Bynum en de draftpicks Anthony Bennett, Sergey Karasev en Carrick Felix aangetrokken.

Met name over de aanstelling van Bynum zijn ze in Cleveland blij mee. De stad is geen populaire bestemming voor free agents, maar het is ze toch gelukt een all-star center binnen te halen. Spelers kiezen nu sneller voor Cleveland, omdat ze graag willen spelen met Kyrie Irving.

Hoewel Bynum vorig jaar niet speelde zijn de verwachtingen in Cleveland hoog. “Ik wil een volledig seizoen spelen. Ik twijfel er ook niet over dat het niet gaat lukken. De Cavaliers hebben een plan voor mij gemaakt en daar ga ik mij ook aan houden”, aldus Bynum tijdens zijn presentatie. De center tekende een contract van twee seizoenen, waarvan het tweede seizoen een teamoptie is. Mocht Bynum ondermaats presteren, dan kunnen de Cavs volgend jaar afscheid van hem nemen. Dat zelfde geldt voor zijn eerste seizoen, waarin hij zes miljoen dollars gegarandeerd krijgt. De andere helft moet hij verdienen door wedstrijden te spelen.

Play-offs
Voor de Cavaliers is het nu zaak de playoffs te halen. Dat is ook wat eigenaar Dan Gilbert wil. Na het vertrek van James in 2010 heeft Cleveland geen playoffwedstrijden meer gespeeld. “Dit is absoluut een playoffteam. We hebben talenten en een ervaren jongen als Jack. Op papier is het in orde, nu moeten we er nog voor werken”, vertelde de center. Bynum liet ook zijn waardering blijken richting Anderson Varejao, met wie hij gaat strijden om speelminuten op de centerpositie. “Ik kan niet wachten om met Andy te spelen. Hij geeft alles in een wedstrijd om zijn team te laten spelen. Ik heb dat ook gehad met Kobe Bryant. Dat soort spelers zijn bijzonder.”

Het was een goede zomer voor de Cavaliers. Op elke positie is een versterking aangetrokken. Daarnaast is er geen risico genomen met het salarisplafond voor volgend seizoen. Hoewel de Cavs het blijven ontkennen zullen ze zeker een poging wagen hun verloren zoon terug te halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen