Los Angeles Kings verlengen met Brown

Door

2012 NHL Stanley Cup Final - Game Six

De Los Angeles Kings hebben het contract met hun aanvoerder Dustin Brown met acht seizoenen verlengd. Brown, die vorig seizoen nog als eerste aanvoerder van de Kings ooit de Stanley Cup omhoog mocht hijsen, gaat in totaal $47 miljoen verdienen. Rob Blake werd bij diezelfde Kings benoemd tot de nieuwe assistent GM.

Niet alleen bij de Kings werd een miljoenendeal gesloten, ook de Colorado Avalanche verlengden met een belangrijke pion. De 22-jarige center Matt Duchene tekende een nieuw vijfjarig contract. Het contract gaat pas in bij de start van het seizoen 2014-2015, vanaf dat moment zal Duchene volgens TSN op jaarbasis $6 miljoen gaan verdienen.

Los Angeles Kings

De right winger Brown was in het kampioensjaar een belangrijke schakel in de aanval van de Kings. Brown tekende in 20 wedstrijden voor acht doelpunten en twaalf assists voor een punt per wedstrijd gemiddeld. Op jaarbasis zal de 28-jarige Brown gemiddeld $5.875.000 gaan verdienen. Brown werd in 2003 als dertiende overall gedraft door de Kings en speelde nog nooit voor een andere club.

Rob Blake speelde een groot gedeelte van zijn carriére al bij de Kings en keert nu bij die organisatie terug. De verdediger, die ook de clubkleuren van de Avalanche en de San Jose Sharks verdedigde, wordt de nieuwe assistent GM achter GM Dean Lombardi. Blake was de afgelopen 2,5 jaar actief als assistent van Brendan Shanahan bij de Department of Player Safety.

Matt Duchene

Met de contractverlenging van Duchene denkt de Avalanche alvast vooruit, want na het aankomende seizoen zullen de contracten van enkele sterke aanvallers aflopen. Paul Stastny, Gabriel Landeskog en Ryan O’Reilly zijn allen in het bezit van een nog een jaar doorlopend contract.

Duchene werd in 2009 als derde overall gedraft. Ondanks de aanwezigheid van veel aanvallend talent werd de ploeg afgelopen seizoen laatste in de Western Conference. Alleen de Florida Panthers in de Eastern Conference deden het nog net iets minder.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Sid The Kid 9 jaar ago

  ‘Center’ Brown je bedoelt RW

  • Jeroen Veenstra 9 jaar ago

   Helemaal gelijk, ik heb het aangepast. Bedankt dat je zo scherp bent! 😉

 2. Geno 9 jaar ago

  LW of RW

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen