Hurricanes zetten Capitals te kijk

Door

In de Eastern Conference strijden momenteel drie ploegen om de achtste plek en dus het laatste playoff-ticket. Waar de nummer zeven, de Ottawa Senators, een gaatje van zes punten hebben geslagen (na de 6-0 winst op de NY Islanders gistermiddag) staan de nummers acht tot en met tien op één punt van elkaar. De Toronto Maple Leafs en de Winnipeg Jets staan samen op 64 punten en de Washington Capitals volgens op 63. Met een wedstrijd tegen de nummer laatst, de Carolina Hurricanes op het programma gisteravond kregen de Capitals dus een goede mogelijkheid om over hun concurrenten heen te wippen.

De wedstrijd verliep echter compleet anders. Terwijl je mocht verwachten dat de Capitals agressief aan de wedstrijden zouden beginnen, was het juist de thuisploeg die het heft in handen nam. Dit resulteerde na vijf minuten al in een 2-0 voorsprong via goals van Justin Faulk en Anthony Stewart, zijn eerste goal in negentien wedstrijden.

Dit was voor Capitals-coach Dale Hunter genoeg reden om zijn goalie Tomas Vokoun meteen al te wisselen voor Michal Neuvirth. „Ik moest iets doen om het tij te keren en ik probeerde dat door het tempo van de wedstrijd te verlagen en Neuvirth in te brengen. Of het geholpen heeft? Niet echt nee.”

Vlak voor het einde van de eerste periode breidden de Hurricanes de voorsprong namelijk nog verder uit. Na slordig aanvalsspel van de Capitals kon de thuisploeg er snel uit komen en ontstond er een 3-on-2-situatie. Brandon Sutter vond daarbij uiteindelijk Andreas Nodl die de puck via een one-timer achter Neuvirth schoot.

Hiermee was de wedstrijd beslist. De Hurricanes gaven de thuisploeg niet meer de kans om terug in de wedstrijd te komen. Over het hele duel gezien kwamen de Capitals tot slechts zeventien schoten waarvan het merendeel ook nog eens ongevaarlijk was. Daarnaast stond back-up goalie Justin Peters, eerste keus Cam Ward is momenteel geblesseerd, zijn mannetje en behaalde zo zijn eerste NHL-shutout van zijn carrière.

In het restant van de wedstrijd was het Hurricanes-captain Eric Staal die de overwinning van zijn ploeg nog meer aanzien gaf. Zo scoorde hij vroeg in de tweede periode, terwijl zijn ploeg een man minder op het ijs had, vanuit een breakaway na een foutieve pass van de Capitals. Vervolgens profiteerde hij in het derde bedrijf van foutief uitverdedigen van de bezoekers en hiermee bepaalde hij dus de einduitslag op 5-0.

Ondanks de ruime overwinning staan de Hurricanes nog steeds op de laatste plaats in de Eastern Conference. De ploeg van coach Kirk Muller heeft nu 57 punten en daarmee is wel de aansluiting met de ploeg boven hen weer gevonden.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Carolina Hurricanes en de Washington Capitals:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen