NHL Player Of The Week: Jhonas Enroth

Door

Philadelphia Flyers v Buffalo Sabres

Gedurende de afgelopen zeven speeldagen in de NHL hebben we veel spelers kunnen bewonderen die zich onderscheidden met hun uitzonderlijke prestaties. Alhoewel er behoorlijk wat aanvallers en verdedigers in aanmerking kwamen voor onze derde Player Of The Week award, gaat er ditmaal een goalie mee aan de haal.

Meerdere kandidaten
Een handjevol goalies maakte aanspraak op de titel. Zo laat Pekka Rinne van de Nashville Predators al het hele seizoen zien waarom hij ooit beschouwd werd als een elite goaltender, ook deze week was zijn spel spectaculair. Verder zouden Karri Ramo van de Flames (twee winstpartijen, twee shutouts) en Jaroslav Halak van de Islanders (drie winstpartijen, één shutout) absoluut niet misstaan als winnaars.

Enroth de ‘backbone’ van Buffalo’s comeback
Toch is de keuze op Jhonas Enroth gevallen. De Zweed kende met zijn Buffalo Sabres een verre van ideale start aan het seizoen. Sterker nog, Buffalo stond geruime tijd stijf onderaan en was het lachertje van de competitie. De laatste weken lijkt het team van Ted Nolan echter de weg naar boven te hebben gevonden, van de laatste zes duels werden er maar liefst vijf gewonnen, allen met Enroth op doel.

Hieronder een filmpje waarin Enroth zijn kunsten vertoont, bij een grote kans van Andrei Markov:

Afgelopen week was voor de Sabres een week om niet snel te vergeten, want division rival Montreal werd twee keer op rij verslagen. Vooral de wedstrijd van gisteravond was er eentje waarin Enroth liet zien hoe belangrijk hij kan zijn voor zijn team. Met 41 saves, waaronder een zeer cruciale op P.K. Subban in overtime, alsook een meer dan overtuigend optreden in de shootout, was Enroth de gevierde man bij de Sabres. In de home and home-serie die gisteren en eergisteren gespeeld werd, stopte de second round draft pick uit 2006 maar liefst 71 van de 75 schoten die op hem werden afgevuurd. Het feit dat dit ook nog eens tegen de Canadiens gebeurde, een team dat vorig jaar de Conference Finals bereikte, is reden genoeg om Enroth uit te roepen tot speler van de week.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen