Kings na shootout langs Canucks

Door

 

Vancouver Canucks v Los Angeles Kings

Groots was de verbazing vorig seizoen, toen de grote favoriet Vancouver Canucks al in de eerste ronde van de play-offs werden uitgeschakeld door de Los Angeles Kings. Vandaag hadden de Canucks de kans om een eerste revanche te nemen voor die nederlaag, maar zag die missie niet slagen.

Met nog 44 seconden op de klok voorkwamen de Kings een nederlaag. Slava Voynov maakte op aangeven van Anze Kopitar zijn eerste doelpunt en stelde zo een punt veilig voor de regerend kampioen. Overtime leverde geen beslissing op, waarna Jeff Carter de enige was die zijn shootout-poging in het net zag belanden. Daarmee stelden de Kings een 3-2 zege veilig.

Chad Johnson zal zijn debuut voor de Phoenix Coyotes niet snel vergeten. De doelman mocht door de blessure van Mike Smith en twee mindere optredens van Jason LaBarbera spelen tegen de Nashville Predators. Johnson stopte 21 schoten voor een shutout en zag Keith Yandle met een goal en twee assists de overwinning voor de Coyotes veilig stellen. De einduitslag was 4-0.

Elders waren de Columbus Blue Jackets met 2-1 te sterk voor de Dallas Stars, die Jamie Benn terug zagen keren in de lineup. De Edmonton Oilers hadden in eigen huis voldoende aan een hele sterke powerplay die vier maal wist te scoren en een doelman (Devan Dubnyk) die 37 schoten uit het net hield voor een 4-1 overwinning tegen de Colorado Avalanche.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen