Vogelsong, Scutaro, Giants domineren Cardinals

Door

Marco ScutaroDe San Francisco Giants wonnen gisteren met 15-0 van de St. Louis Cardinals. Door zeven shutout innings van Ryan Vogelsong en zeven RBI’s van Marco Scutaro lieten de Giants niets heel van de Cardinals.

De Giants staan nu anderhalve wedstrijd voor op de Los Angeles Dodgers, World Series champions Cardinals staan nu zes wedstrijden achter op de Cincinnati Reds en drieënhalve wedstrijd op de Pittsburgh Pirates in de Wild Card stand.

Vogelsong
Grote man bij de Giants was Ryan Vogelsong, die na zijn breakout jaar vorig seizoen ook dit jaar goede stats laat zien. In zeven innings had Vogelsong drie strikeouts en liet hij slechts drie honkslagen toe.

Offence
Dat was genoeg voor de offence om op voorsprong te komen. Hunter Pence bracht de Giants in de eerste innings op 1-0 en Scutaro verdubbelde de voorsprong in de derde inning.

Pas in de zesde inning kwamen de Giants echt los. Pence, Brandan Crawford en Angel Pegan hadden allemaal een RBI. Ryan Theriot kwam door een error van Tyler Greene op de honken, waardoor nog twee honklopers konden scoren voor een five run inning.

In de achtste inning zetten de Giants nog vier punten op het bord, onder andere door een two-run double van Scutaro. Een inning later scoorden de Giants weer vier keer, ditmaal door een grand slam van Scutaro, die een triple te kort kwam voor een cycle in zijn seven-RBI avond.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen