Bengals versterken koppositie in AFC North met winst op Bucs

Door

Cincinnati Bengals v Tampa Bay Buccaneers

Negen vroege wedstrijden in de NFL op deze zondagavond. De playoffs komen langzamerhand dichterbij en voor veel teams is het knokken om de aansluiting niet te verliezen. In deze recap veel belangrijke wedstrijden voor de stand in de AFC North en de zwakke NFC South.

First down

De AFC North ligt volledig open en geen enkel team kan zich permitteren een wedstrijd te verliezen. Zo ook de Cincinnati Bengals (8-3), die het in Tampa Bay op mochten nemen tegen de Buccanneers (2-10). Zij startten deze wedstrijd met twee gewonnen en negen verloren wedstrijden, maar zijn ook nog niet kansloos voor de divisie. Koplopers Falcons en Saints hebben ieder een 4-7 record en dus is er ook daar nog alles mogelijk. In Tampa Bay was het echter Cincinnati die aan het langste eind trok en won met 14-13.

Beide teams leken zich het belang van de wedstrijd te beseffen, want het werd een spannende pot met spanning tot het einde van de wedstrijd. In het eerste kwart was het slechts één field goal voor de Bucs die voor punten op het bord zorgde, in het tweede kwart mochten beide teams een touchdown noteren. De Buccanneers door een zeven yard run van Doug Martin, de Bengals door een run over vijf yards door quarterback Andy Dalton.

Het was ook Dalton die in het derde kwart de Bengals op voorsprong zette door een pass op A.J. Green. Met een field goal in het vierde kwart bracht Tampa Bay de spanning echter weer terug in de wedstrijd. Een laatste drive onder leiding van Josh McCown ging echter niet ver genoeg om nog een puntje te kunnen scoren. Zo werd de eindstand bepaald op 14-13 in het voordeel van de Bengals.

Andy Dalton gooide 176 yards, scoorde twee touchdowns, maar gaf ook drie ballen uit handen. De Buccaneers konden echter niet profiteren. Josh McCown kwam niet verder dan 190 yards en een interceptie.

Third-and-long

– De Pittsburgh Steelers (7-5) zitten in exact hetzelfde schuitje als de Cincinnati Bengals. Zij verloren echter thuis van de New Orleans Saints (5-7) met 35-30.Drew Brees was op zijn best met 257 yards en vijf touchdowns uit 19/27 passes. Mark Ingram voegde daar nog eens 122 rushing yards aan toe. Aan de andere kant wist ‘Big’ Ben Roethlisberger wel de yards te gooien (435), maar zijn twee touchdowns kwamen te laat.

– De Saints behouden dankzij hun overwinning kans op de overwinning in de NFC South. Mede dankzij het verlies van de Panthers (3-8) tegen de Vikings (5-7). In Minnesota werd het 13-31. Cam Newton noteerde 194 yards, een touchdown en een interceptie voor de Panthers, maar dat was niet genoeg. Teddy Bridgewater gooide voor twee touchdowns. De Vikings liggen te ver achter op de Packers en de Lions om nog kans te maken op de playoffs, de Panthers hebben nog een minuscule mogelijkheid om de NFC South te winnen, mits ze de overige wedstrijden winnend afsluiten.

– De Oakland Raiders (1-11) hadden helemaal niks in te brengen tegen de St. Louis Rams (5-7). In St. Louis werd het 0-52. Na de eerste helft was de wedstrijd al gespeelde bij een stand van 0-38. Running Back Tre Mason noteerde 117 yards en twee touchdowns en quarterback Shaun Hill was goed voor 183 yards en twee touchdowns. Beide teams zijn overigens kansloos voor een plek in de playoffs.

Extra point

Big Ben gaat voor de zes punten, maar wordt onderschept.

Huge hit, en knap herstel van lineman Raiders

Prachtige touchdown voor de Saints

O you Raiders, you…

Wil je de bal? Helaas…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen