Leiding Dodgers in handen MLB

Door

De MLB is woensdagavond tot een opmerkelijk besluit gekomen. Vanwege grote bezorgdheid over de financiële situatie bij de Los Angeles Dodgers, heeft de Major League Baseball de dagelijkse leiding van eigenaar Frank McCourt overgenomen.

McCourt is sinds 2009 hevig verwikkeld in heftige scheiding met zijn ex-vrouw Jamie McCourt, met wie hij 30 jaar was getrouwd. Zij werd tevens in 2009 ontslagen als algemeen directeur van de ploeg uit Los Angeles vanwege ‘slechte prestaties op de werkvloer.’ Sinds dat moment is de rust nooit wedergekeerd bij de Dodgers.

De zaak kwam aan het rollen toen McCourt enkele weken geleden een lening van 30 miljoen dollar afsloot bij Fox om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen richting de staf en spelers.

,,We hebben gekeken naar het belang van de club en de fans toen wij overgingen tot deze drastische actie,” legde MLB-baas Bud Selig uit. ,,Iedereen kent de Dodgers, ze zijn een van de meest legendarische clubs ter wereld. We willen graag dit team behouden voor de sport en dat zorgde ervoor dat wij besloten in te grijpen. Wij zullen binnenkort iemand aanstellen die verantwoordelijk zal zijn voor het financiële beleid binnen de club.”

McCourt reageerde emotioneel toen hij het nieuws had vernomen. ,,De MLB heeft zware richtlijnen opgesteld wat betreft het beleid dat de 30 clubs moeten volgen. Wij hebben ons altijd aan die richtlijnen weten te houden. Daarom is deze ingreep moeilijk te begrijpen.”

Selig zal naar alle waarschijnlijkheid binnen een paar dagen met een opvolger van McCourt komen. Voormalig Atlanta Braves en Washington Nationals algemeen directeur Stan Karsten wordt genoemd als een van de voornaamste kandidaten.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen