Red Wings naar de volgende ronde

De Detroit Red Wings hebben net als in de afgelopen vier jaar de tweede ronde bereikt van de play-offs. Na de 3-6 overwinning van woensdagavond op de Phoenix Coyotes heeft Detroit een beslissende 4-0 voorsprong in wedstrijden genomen en kan het nu dus rustig af gaan wachten wie de volgende opponent gaat worden.

De wedstrijd in Phoenix ging lang gelijk op. Thomas Halmstrom zette de bezoekers al wel vroeg op voorsprong, maar lang kon Detroit daar niet van genieten. Halverwege deze periode stond het namelijk alweer 2-1 voor Phoenix door doelpunten van Taylor Pyatt en Shane Doan. Hierna was het echter weer de beurt aan de Red Wings om snel iets terug te doen, want ruim een minuut voor de eerste onderbreking zorgde Patrick Eaves voor de 2-2.

Ook de tweede periode kon geen verschil brengen tussen de twee ploegen. Martin Hanzal zette de Coyotes via een power play-goal nog wel op 3-2, maar vier minuten laten trok Niklas Kronwall de stand alweer gelijk, eveneens tijdens een power play-situatie.

In de slotperiode bleef het ook nog lang gelijk maar uiteindelijk lukte het Detroit om een gaatje te slaan en rightwinger Danny Cleary speelde hierbij een grote rol. Het was namelijk zijn schot uit een onmogelijke hoek waarbij Coyotes-goalie Ilya Bryzgalov ontzettend in de fout ging.

„Het was mijn fout,” aldus de schuldbewuste goalie. „Ons team verdiende beter vanavond en vanwege mij hebben we verloren. Door deze fout liggen we er nu uit en missen we dus een kans in een volgende wedstrijd.”

De voorsprong die Bryzgalov Detroit schonk, bleek inderdaad de beslissende te zijn. Twee minuten later scoorde Todd Bertuzzi namelijk de 5-3 en in de laatste minuut mocht Patrick Eaves aanleggen voor een empty-netter.

Door dit resultaat kunnen de Coyotes dus op vakantie en hun zinnen gaan verzetten, al zal die beslissende blunder nog wel een tijdje door het hoofd van Bryzgalov blijven spoken.