Lakers weten Paul te stoppen en verslaan Hornets

Door

De Los Angeles Lakers hebben zich woensdagnacht hersteld van nederlaag in het openingsduel tegen de New Orleans Hornets. De titelverdediger bleek ditmaal met 87-78 te sterk in Staples Center en bracht daarmee de stand in de serie weer in evenwicht: 1-1.

Hoe stoppen we Chris Paul af? Dat moet de vraag geweest zijn waar Lakers-coach Phil Jackson zich bezig mee heeft gehouden. In game 1 stond er geen maat op de sterspeler van de Hornets. Hij was met 33 punten en 14 assists de drijvende factor achter de upset.

Kobe Bryant bleek het antwoord te zijn waar Jackson mee kwam. De captain van de Lakers offerde zich helemaal op om Paul onschadelijk te maken. Het bleek een succesvol middel, aangezien Paul ditmaal tot 20 punten en 9 assists wist te komen. Nog steeds een mooi aantal, maar niet genoeg om het verschil te maken.

,,Het plan heeft gewerkt,” erkende Bryant na afloop. ,,We wisten dat we een stuk agressiever moesten spelen vandaag. Dat hebben we gedaan en dat geeft ons ook hoop richting het derde duel in New Orleans.”

Uitblinkers bij de thuisploeg waren Andrew Bynum (17 punten) en Lamar Odom (16) waren de topschutters. Bryant had het te druk met het schaduwen van Paul en kwam maar tot elf punten.

Vrijdag staat game 3 op het programma in New Orleans.

Zie hier de samenvatting tussen de Hornets en de Lakers:

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen