Nets winnen drie keer in zware week, wisselvallige resultaten Indiana en Miami

Door

Het NBA-seizoen 2019-20 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en we blikken vooruit op de aankomende week.


5 FEBRUARI-12 FEBRUARI


DE STAND

Atlantic Division:

1: Toronto Raptors (40-15), 2: Boston Celtics (37-16), 3: Philadelphia 76ers (34-21), 4: Brooklyn Nets (25-28), 5: New York Knicks (17-38).

Central Division:

1: Milwaukee Bucks (46-8), 2: Indiana Pacers (32-23), 3: Chicago Bulls (19-36), 4: Detroit Pistons (19-38), 5: Cleveland Cavaliers (14-40).

Southeast Division:

1: Miami Heat (35-19), 2: Orlando Magic (24-31), 3: Washington Wizards (20-33), 4: Charlotte Hornets (18-36), 5: Atlanta Hawks (15-41).

IN DE SPOTLIGHTS

BROOKLYN NETS TANKEN VERTROUWEN RICHTING ALL-STAR BREAK

De Brooklyn Nets hebben een sterke week richting de All-Star break achter de rug. Drie van de vier wedstrijden werden gewonnen, waaronder tegen Indiana en Toronto. De enige nederlaag van de week was op bezoek bij de Toronto Raptors. Caris LeVert maakte indruk met gemiddeld 22.8 punten en 4.8 rebounds. In de nederlaag tegen de Raptors haalde de shooting guard een career-high van 37 punten.

De week werd begonnen met een 88-129 overwinning tegen de Golden State Warriors. De Warriors traden voor het laatst aan met D’Angelo Russell, voordat hij werd getrade naar Minnesota. Russell maakte zijn terugkeer in Brooklyn, sinds zijn vertrek afgelopen zomer. De tweede wedstrijd van de week werd met 118-119 verloren op bezoek bij de Toronto Raptors. Caris LeVert had een kans in de slotseconden om de wedstrijd te beslissen, maar mistte. Ook de putback van Joe Harris ging er niet in. De wedstrijd daarna wisten de Nets wel te beslissen in de laatste seconden. Spencer Dinwiddie schoot in Indiana de Nets met een stepback jumper naar een 106-105 overwinning. De vierde wedstrijd van de week was weer tegen de Toronto Raptors. De bezoekers hadden maar liefst vijftien keer op rij gewonnen, maar na een 91-101 nederlaag staat die teller weer op 0.

De Brooklyn Nets staan weer op de zevende plaats in de Eastern Conference. De voorsprong op plek negen telt 5 overwinningen.

ZEGES BRENGEN WASHINGTON WIZARDS RICHTING PLAY-OFFS

De Washington Wizards zitten in een sterke periode. De ploeg van coach Scott Brooks wist drie van haar vier gespeelde wedstrijden te winnen. Zeges tegen de Dallas Mavericks, Chicago Bulls en New York Knicks hebben de ploeg naar de negende plaats gebracht in de Eastern Conference. De achterstand op de Orlando Magic bedraagt nog maar drie zeges. Bradley Beal was zoals het hele seizoen al de grote man voor Washington met gemiddeldes van 28.8 punten en 5.3 assists per wedstrijd.

De week werd goed begonnen met een 118-119 zege tegen de Dallas Mavericks. Echter werd daarna verloren van Ja Morant en de Memphis Grizzlies: 106-99. Daarna werden twee belangrijke wedstrijden gewonnen tegen de Chicago Bulls en New York Knicks. De strijd om de achtste plaats in de Eastern Conference is heel spannend. De Orlando Magic staan drie overwinningen voor op de Washington Wizards, die nu negende staan. Echter staan de New York Knicks ‘pas’ dertiende, maar staan zij slechts zeven overwinningen achter Orlando. De overwinningen van de Wizards hebben hun nu op de negende plaats gebracht, maar met één à twee nederlagen kan de ploeg alweer een paar plaatsen lager staan.

DE TEGENVALLERS

MIAMI EN INDIANA VERLIEZEN AANSLUITING MET MILWAUKEE

De Miami Heat en Indiana Pacers hebben een zeer matige week achter de rug. Beide ploegen verloren vier van hun vijf gespeelde berichten. De teams staan nu elf en veertien overwinningen achter de Milwaukee Bucks, koploper van de Eastern Conference.

De Heat bevinden zich in een zeer lastige west coast-roadtrip. De week werd begonnen met een nederlaag tegen de Los Angeles Clippers. Deze nederlaag was het begin van een lastige week met nederlagen tegen de Sacramento Kings, Portland Trail Blazers en Utah Jazz. De enige overwinning werd geboekt tegen de Golden State Warriors.

De Indiana Pacers bevinden zich in een nog lastigere situatie. Sinds de terugkeer van Victor Oladipo wist de ploeg haar eerste wedstrijd te winnen. Echter werd daarna zes keer op rij verloren. Er werd verloren van de New York Knicks, Dallas Mavericks, New Orleans Pelicans, Brooklyn Nets en twee maal van de Toronto Raptors. De laatste wedstrijd voor de All-Star break tegen de Milwaukee Bucks werd dan wel gewonnen.

SPELER VAN DE WEEK

Caris LeVert is door SportAmerika verkozen tot de Eastern Conference speler van de week. De shooting guard van de Brooklyn Nets leidde zijn ploeg naar een sterke week met drie zeges in vier wedstrijden. LeVert stond voor het eerst sinds 3 februari weer in de starting line-up van de Nets en is sindsdien goud waard voor de ploeg van Kenny Atkinson. Hij evenaarde direct zijn career high van 29 punten tegen Phoenix.

De vier wedstrijden daarna was LeVert goed voor 22.8 punten, 4.0 rebounds, 4.8 assists en 1.8 steals per wedstrijd. Daarnaast schoot hij 47.9% van al zijn schoten raak. In de enige nederlaag van de week tegen de Toronto Raptors speelde LeVert zijn sterkste wedstrijd van de week. Hij zette een nieuw persoonlijk record neer met 37 punten. Hij schoot 12 van zijn 18 schoten raak, waarvan 6 uit 7 achter de driepuntslijn. In de laatste seconden van de wedstrijd had de oud-speler van de universiteit van Michigan ook nog de kans om de wedstrijd te winnen, maar dat lukte hem niet.

VOORUITBLIK

Aankomende week staat het All-Star Weekend voor de deur. Dat betekent dat er geen wedstrijden in de Eastern Conference op het programma staan.

Top- en coverfoto Matthew Stockman/Getty Images

Ook leuk om te lezen