Senators brengen achterstand terug na dubbele overtime

Pittsburgh Penguins v Ottawa Senators - Game ThreeDe Ottawa Senators brachten in eigen huis hun achterstand in de series tegen de Pittsburgh Penguins terug tot 2-1. De overwinning kwam echter moeizaam tot stand want de Canadezen hadden hier wel een late gelijkmaker en een tweede overtime voor nodig.

Dat de Sens nog op gelijke hoogte kwamen tijdens de reguliere speeltijd mag een klein wonder worden genoemd en de Penguins mogen zich dat vooral zelf aanrekenen. De bezoekers kwamen aan het einde van het tweede bedrijf via een goal van Tyler Kennedy op 0-1 en toen in anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd Senators-verdediger Erik Karlsson naar de penalty box moest, leek de overwinning binnen voor de Pens.

Niets bleek echter minder waar, want met nog zo’n dertig seconden op de klok verscheen good old Daniel Alfredsson ineens vrij voor Tomas Vokoun en hij wist wel raad met dit buitenkansje. De verdediging van Pittsburgh mag zich nog wel eens flink achter de oren krabben hoe dit tijdens hun power play heeft mogen gebeuren.

Uitstekend keeperswerk

In de verlenging gingen de beide goalies door waarmee ze de hele wedstrijd al bezig waren. Zowel de Senators als de Penguins kregen goede kansen maar Craig Anderson en Vokoun gaven geen krimp en kwamen met de mooiste saves op de proppen. Uiteindelijk was het de goalie van de Pens die toch moest buigen. Aanvankelijk redde hij nog knap op een schot van Andre Benoit, maar hij was kansloos op de rebound van Colin Greening, die nu in zijn laatste drie wedstrijden het net wist te vinden.

Ander goed nieuws voor Ottawa was de terugkeer van aanvaller Jason Spezza, die na een maandenlange afwezigheid vanwege een rugoperatie eindelijk weer in actie kon komen. Zijn inbreng in dit duel was nog wat beperkt, maar de Senators beginnen nu langzamerhand weer op volle oorlogssterkte te komen. Hiermee belooft dit dus nog een bijzonder spannende serie te worden.