Bruins op rozen na ruime overwinning

New York Rangers v Boston Bruins - Game TwoDe Boston Bruins wonnen gisteren ook de tweede wedstrijd tegen de New York Rangers. In Beantown werd het 5-2 waardoor de ploeg van coach Claude Julien met een goed gevoel naar New York kan afreizen voor de volgende twee duels.

De wedstrijd ging aanvankelijk nog gelijk op. De thuisploeg kwam na ruim vijf minuten al wel op voorsprong via Torey Krug, maar drie minuten later zorgde Rangers-aanvoerder Ryan Callahan alweer voor de gelijkmaker. In het tweede bedrijf vond eenzelfde scenario plaats, al was het nu Gregory Campbell die de Bruins op voorsprong bracht en Rick Nash die met zijn eerste goal van het naseizoen beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht.

Halverwege de tweede periode kwam de thuisploeg via Johnny Boychuk echter weer op voorsprong en dit keer werd deze niet meer uit handen gegeven. De snelle Bruins maakten vervolgens dankbaar gebruik van de ruimte en de fouten van de bezoekers en brachten via goals van Brad Marchand en Milan Lucic in het restant van de wedstrijd de eindstand op 5-2.

Cadeau

De Rangers hadden het de Bruins veel moeilijker kunnen maken, maar wisten zelf niet te profiteren de power play-kansen die ze kregen (nul uit vijf in dit duel). De power play is sowieso een zorgenkindje voor de ploeg van John Tortorella, want in de hele play-offs wist New York pas twee keer te scoren uit 36 mogelijkheden. Daarnaast stak het dit duel ook defensief niet sterk in elkaar, waardoor goalie Henrik Lundqvist na het duel wel duidelijk kon zijn: “We gaven ze de overwinning gewoon cadeau.”

De volgende ontmoeting tussen de twee ploegen staat voor komende dinsdag op de planning en de Rangers kunnen moed putten uit de vorige ronde. Toen keerden zij met een 2-0 achterstand terug uit Washington maar wonnen ze vervolgens wel al hun thuiswedstrijden en gingen ze na zeven wedstrijden toch door naar de tweede ronde.