NHL Recaps: New York Rangers en Chicago Blackhawks op stoom

Slechts twee duels, maar wel tussen vier ploegen die in de NHL enorm tot de verbeelding spreken. Chicago Blackhawks, Toronto Maple Leafs, New York Rangers en Calgary Flames kwamen in actie. Ed Versteeve blikt terug.

New York Rangers – Toronto Maple Leafs

IMG_20151116_062306

New York Rangers gaat erg goed. De beste start (13-2-2) in de historie is een feit. Toronto Maple Leafs heeft een three game winning streak staan.

Toronto leidde met 1-0 na één periode. New York nam door twee goals een voorsprong in het 2e bedrijf, maar Lupul zorgde namens de Leafs voor 2-2. In de eerste minuten van de slotperiode scoorden beide teams eenmaal. Vlak voor tijd zorgde Mats Zuccarello voor de beslissing voor de Rangers; 4-3 New York en een versteviging van de kopposite in de Metropolitan Division.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames

IMG_20151116_062125

Chicago laat langzaam aan zien waarom het de regerend kampioen is. Calgary daarentegen is een drama tot nu toe: 14 punten uit 18 duels; slechts twee ploegen doen het minder.

Na een doelpuntloze eerste periode, ontbrandde het duel in deel twee. Calgary nam een voorsprong, maar drie goals in twee minuten van de Hawks kantelden het duel. Een emptynetter vlak voor het einde bepaalde de eindstand op 4-1 voor Chicago. De zorgen in Calgary blijven nog wel even aan.