Bruins blijven in spoor koplopers

Door

Boston Bruins v New York Rangers

De Boston Bruins hebben op bezoek bij de Tampa Bay Lightning een 4-2 overwinning behaald. Daarmee blijven de Bruins in het spoor van de koplopers, die allebei al drie wedstrijden meer speelden als de Bruins. De achterstand van Boston op de Canadiens en de Devils is slechts twee punten.

Nathan Horton was met twee doelpunten een belangrijke kracht voor de bezoekers. De aanvaller scoorde het openingsdoelpunt al na ruim een minuut spelen. Patrice Bergeron vergrootte de marge, maar goals van Stamkos en Conacher brachten de spanning terug in de wedstrijd.

Brad Marchand tekende in de tweede periode voor de winnende treffer, waarna Horton vroeg in de derde periode met zijn tweede van de avond de wedstrijd definitief besliste.

Divisiegenoot Montreal Canadiens blijft koploper, al verloor het in eigen huis wel na overtime van de New York Islanders. Thomas Hickey maakte met zijn eerste doelpunt in de NHL een einde aan de wedstrijd.

De New Jersey Devils werden dankzij een 3-2 zege in Washington medekoploper. Ilya Kovalchuk kreeg 28:58 ijstijd en maakte op de powerplay het winnende doelpunt in de derde periode.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen