Highlight Reel: F-bomb, big ticket & baby racing

Door

kemba

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Kemba’s F-bomb
Kemba Walker is een gepassioneerde speler, bleek vannacht. In de wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers kreeg hij een foul aan zijn broek, en daar was hij het zodanig niet mee eens dat hij de scheidsrechters trakteerde op een ‘f-bomb’. Om vervolgens de technical foul te accepteren. “We can take it”, aldus Walker. Dat klopte: zijn Charlotte Hornets wonnen met 94-106 van de Trail Blazers.

2. 50.000 voor The Big Ticket
Kevin Garnett speelde vannacht voor de Timberwolves, maar zag zijn team helaas verliezen van de Memphis Grizzlies met 114-106. Er was wel een lichtpuntje voor The Big Ticket: hij doorbrak in de wedstrijd de grens van 50.000 speelminuten in de NBA. Garnett staat nu op 50.006, passeerde en passant Elvin Hayes (50.000 minuten totaal) op de lijst, en heeft alleen Jason Kidd (50.111), Karl Malone (54.852) en Kareem Abdul-Jabbar (57.446) voor zich.

3. Baby racing
Van iets moois naar iets afgrijselijks: de Sacramento Kings zitten al te ruzieën onderling, en dan heeft de organisatie ook nog bedacht dat ze in een time-out iets bizars moeten doen als baby racing. Kijk, en huivert. Laten we hopen dat dát was waarom DeMarcus Cousins zo boos was. Grijp in, Vlade Divac!

4. Block party
Een heerlijke wedstrijd vannacht tussen Anthony Davis en Kristaps Porzingis… euh… de New Orleans Pelicans en de New York Knicks. De Knicks wonnen (87-95), vooral vanwege de vele turnovers van de Pelicans, maar Davis en Porzingis haalden het beste in elkaar boven, waaronder een aantal mooie blocks.

5. Mill-crap
Ai. De anders zo betrouwbare Paul Millsap had vannacht de game winner in zijn vingers, maar miste de open kans waardoor de Utah Jazz zegevierden met 97-96. Millsap speelde goed (28 punten), maar had na het breken van Goberts enkels graag ook die 30 punten aangetikt, vermoeden we. Crap!

BONUS: French feelings
De aanslagen in Parijs is ook in de NBA hard aangekomen. Afgelopen nacht was er aantal spelers dat een eerbetoon aan de slachtoffers liet zien. Zo lieten Zwitser Thabo Sefolosha en Fransman Rudy Gobert zien dat ze in gedachten in Europa zijn.

Foto: Hornets Twitter

Ook leuk om te lezen