Raptors maken spectaculaire comeback tegen Hawks

Toronto Raptors v Atlanta Hawks
Een Canadees avondje vol comebacks. De Toronto Raptors lijken lang af te stevenen op een kansloos verlies tegen de Atlanta Hawks, maar een wederopstanding in het laatste kwart zorgt alsnog voor een ruime overwinning: 96-86. Als klap op de vuurpijl maakte de Raptors-mascotte zijn rentree na ruim vijf maanden blessureleed.

Het spel van de Raptors leek nergens op in het eerste kwart. Abominabel slechte schoten, balverlies en makkelijke scores voor de Hawks. De voorsprong van de bezoekers liep al snel in de dubbele cijfers en weinig dat er op duidde dat er snel verandering in zou komen. De Kyle Korver-loze Hawks hebben met DeMarre Carroll een beest rondlopen in het eerste kwart. Hij scoort aan de lopende band en onderschept veel ballen. Bij rust is de achterstand van de Raptors slechts zeven punten, maar weinig wijst er op dat er een spetterende ommekeer in zit. Deze monsterdunk van Terrence Ross echter wel.

Comeback Part I
De schotpercentages in het derde kwart maken veel duidelijk: de Hawks raken ruim vijftig procent van hun schoten, terwijl de Raptors slechts 35 procent raken. In het derde kwart lopen de Hawks weer uit naar veertien punten voorsprong en lijkt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. In het vierde kwart herleeft de thuisploeg ineens. Onder aanvoering van Kyle Lowry, die vijf van zijn vijf schoten (waarvan twee driepunters)raakt, en DeMar DeRozan keert de wedstrijd al snel. Door een laatste kwart van 36-15 walsen de Raptors over de nummer acht van de Eastern Conference heen en winnen uiteindelijk met 96-86. Lowry is de grote man met in totaal 25 punten, vier assists en vier steals.

Comeback Part II
Door de nederlaag van Atlanta hebben de New York Knicks weer meer hoop op de play-offs gekregen. De Knicks wonnen hun laatste acht wedstrijden, maar hebben nog altijd twee winstpartijen minder en drie verliespartijen meer. Door de zege staan de Raptors weer iets steviger op de derde plaats in het Oosten, met één wedstrijd voor de Chicago Bulls. Het feest kon toch al niet op, want de Raptors-mascotte ‘The Raptor’ keerde na zijn achillespeesblessure terug op het parket. In eerste instantie zou hij uitgeschakeld zijn voor het hele seizoen, maar blijkbaar heeft hij een Kobe Bryant-behandeling ondergaan. Hopen dat zijn knie heel blijft de komende weken.

Atlanta Hawks (31-37) @ Toronto Raptors (39-30) 86-96