NBA Off-season Preview: Dallas Mavericks

Door

Atlanta Hawks v Houston Rockets

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Dallas Mavericks.

Terugblik 2014/2015
Waarom moest Rajon Rondo gehaald worden, terwijl Dallas het seizoen zo verrassend goed startte? Dat is de vraag die gesteld wordt door Mavericks fans, terugkijkend op het afgelopen seizoen. Zonder de exacte beweegredenen te weten, kunnen we achteraf wel concluderen dat het niet hun allerbeste move was van Dallas, dat zich weliswaar als zevende wist te plaatsen voor de play-offs in het Westen, maar hierin kansloos was tegen Houston (1-4 verlies).

Roster 2015/2016
Onder contract:
Chandler Parsons
Dirk Nowitzki
Devin Harris
Dwight Powell (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Tyson Chandler (unrestricted)
Rajon Rondo (unrestricted)
Monta Ellis (player option)
Raymond Felton (player option)
Al-Farouq Aminu (player option)
Richard Jefferson (unrestricted)
Greg Smith (unrestricted)
Charlie Villanueva (unrestricted)
José Juan Barea (unrestricted)
Amar’e Stoudemire (unrestricted)
Bernard James (restricted)

Draftkeuzes
# 21
# 52

Zomerse Focus
1) Versterken met starting point guard via free agency
2) Hercontracteren Tyson Chandler
3) Hercontracteren bankspelers Aminu, Barea, Stoudemire en Villanueva

Doordat het uitgesloten is dat Rondo in Dallas blijft, moeten de Mavericks op zoek naar een nieuwe spelverdeler. Met ball hog Ellis, die zeer waarschijnlijk zijn spelersoptie zal lichten, hebben ze geen dribbelgrage speler nodig, waardoor 3-and-D speler Patrick Beverley een perfecte match is. Ondanks de beschikbare financiën doet Dallas, met het oog op de interessante zomer van 2016, er wijs aan geen dure verbintenissen aan te gaan, waardoor ze moeten trachten enkele eigen free agents (met na prioriteit Chandler, ook Aminu, Barea, Stoudemire en Villanueva) met kortere en relatief goedkope contacten te behouden.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Mavericks

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen