New York City FC wint weer, Seattle ruim langs FC Dallas

david-villa-mls-montreal-impact-new-york-city-fc-850x560-5278563364

Dit weekend werden er vijf wedstrijden gespeeld in de Major League Soccer. Sportamerika blikt terug op de belangrijkste momenten in deze wedstrijden.

New York City FC komt op stoom

Na een dramatisch begin van het seizoen van New York City FC begint het er beter uit te zien. Na de tweede overwinning op rij staan ze nog steeds onderaan, maar de achterstand op de nummer zes, Columbus Crew, is nog maar drie punten.

Zaterdagavond was de Montreal Impact de tegenstander, het Canadese team zit net als NYCFC na een slecht begin in een goede serie van wedstrijden. New York City FC was de hele wedstrijd de betere ploeg. De thuisploeg begon goed en al snel kwamen de eerste kansen. In de 31e minuut werd een mooie aanval afgerond door David Villa, voor de Spanjaard was dit alweer zijn vierde goal in het seizoen.

Het duurde even voordat de voorsprong werd vergroot. In de 75e minuut veroverde Kwadwo Poku de bal op de helft van Montreal, kwam vanaf links naar binnen en legde af op Mix Disgerud, die vanaf vijftien meter laag inschoot en keeper Evan Bush versloeg.

In de slotfase maakte de bezoekers het nog even spannend, toen verdediger Wandrille Lefèvre een vrije trap inkopte. Een paar minuten later werd de overwinning van New York City FC verzekerd, toen Kwadwo Poku een voorzet van David Villa intikte.

Highlights:

FC Dallas krijgt lesje efficiëntie van Seattle Sounders

usa-today-8610081.0

Lang leek FC Dallas een grote kanshebber voor de MLS Cup te zijn, maar na vijf wedstrijden zonder overwinning en maar een doelpunt, is de club uit Texas afgedaald naar de vijfde plek in de Western Conference. De Seattle Sounders herstelde zich van de 0-1 nederlaag bij de Kansas City Wizards vorige week.

De eerste helft ging nog gelijk op. De grootste kansen waren zelfs voor FC Dallas. In de eerste dertig minuten kwamen de bezoekers al twee keer een op een met de keeper, maar keeper Stefan Frei kon een keer redden en mocht de andere keer de paal bedanken.

FC Dallas werd gestraft voor het missen van hun grote kansen, in de 55e minuut verloren ze op eigen helft de bal, en kreeg Lamar Neagle te veel ruime. Neagle krulde van afstand in en zette Seattle op voorsprong.
In de 61e minuut viel Obafemi Martins in en zorgde bijna direct voor gevaar. Uit een corner kreeg Martins van dichtbij, met zijn rug tegen de goal, de bal. Hij draaide goed weg en rondde simpel af.

Het werd nog pijnlijker voor FC Dallas toen in de 92e minuut de Seattle Sounders scoorde uit een counter. Verdediger Leonardo González was van achter meegekomen en schoot de voorzet van Lamar Neagle als een spits in. Dit was González zijn tweede doelpunt in 144 wedstrijden voor de Sounders.

Highlights:

Overige uitslagen

New England Revolution – Chicago Fire: 2-0
Columbus Crew – L.A. Galaxy: 1-1
Orlando City – D.C. United: 1-0

Goal of the weekend

Het mooiste doelpunt van dit weekend werd gemaakt door Diego Fegundez van de New England Revolution, in de 2-0 overwinning tegen Chicago Fire. Een corner werd matig weggewerkt door Chicago, en Fegundez kreeg vanaf zestien meter een hoge bal richting zijn voeten. Met een heerlijke volley maakte de jonge middenvelder de 1-0.

Player of the weekend

1614214-34281931-1600-900

De speler van het afgelopen weekeinde is David Villa. De hele wedstrijd lang was hij gevaarlijk voor het doel van de Montreal Impact, en met een goal en een assist had hij een groot aandeel aan de overwinning van zijn New York City FC.