LeBron James: “Ik ben de beste speler in de wereld”

Door

james best player

De Cleveland Cavaliers staan aan de rand van de afgrond: 3-2 achter in de NBA Finals tegen de Golden State Warriors. LeBron James heeft er echter vertrouwen in dat hij de scheve situatie alsnog kan rechtzetten.

The King scoorde 40 punten, pakte veertien rebounds en deelde elf assists uit in Game 5. Goed voor zijn tweede triple-double in deze Finals. Toch was dat niet voldoende. GSW won de cruciale wedstrijd in Oakland met 104-91. Stephen Curry was op z’n best met 37 punten en is nu één zege verwijderd van zijn eerste titel.

De role players van de Cavs deden te weinig om James te helpen. Zonder Kyrie Irving en Kevin Love komt eigenlijk alle druk op de schouders van LeBron te liggen. Na afloop van Game 5 reageerde hij echter vol zelfvertrouwen op de vraag of hij meer druk voelt door de vele blessures van zijn team:

“Nee. Ik zit vol zelfvertrouwen omdat ik de beste speler in de wereld ben. Simpel.”

https://youtu.be/u2fD56p3nKg

Game 6 vindt dinsdag plaats in Cleveland. Uitkijken of James dan weer op zijn allerbest is. Na vijf wedstrijden is hij goed voor gemiddeld bijna 37 punten, twaalf rebounds en negen assists. Zijn schotpercentages zijn wel aan de lage kant voor zijn doen: 39,9 FG% en 34,4 3P%.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen