MLS Update – Speelronde #2, Atlanta wint gemakkelijk in Minnesota

33289625961_5952477a33_o

De tweede speelronde van de MLS zit er weer op. Een speelronde waarin veel doelpunten vielen, 32 in totaal. Maar daarnaast was het ook de speelronde waarin nieuweling Minnesota zich kon meten aan de andere nieuweling Atlanta.

Atlanta droogt Minnesota af
Waar Minnesota nog in de eerste speelronde met 5-1 verloor van Portland, verloor het dit keer in eigen huis met 6-1 van Atlanta United. In het besneeuwde Minnesota kon Martinez al vroeg de score open voor Atlanta door de bal in de verre hoek te schuiven. De spits van Atlanta gaf hiermee het startschot voor een offensief begin van Atlanta. B

Binnen het half uur stond Atlanta al met 3-0 voor door doelpunten van Almiron en Martinez twee keer. Zes minuten voor rust kon Minnesota nog iets terug doen, Kevin Molino bracht de stand op 1-3 door een penalty te scoren. Het had echter ook 2-3 kunnen staan met de rust, maar als Minnesota deze kansen niet afmaakt dan wordt het wel erg lastig.

De tweede helft begon heerlijk toen de bal in de 52e minuut voor de voeten van Miguel Almiron viel die hem lekker binnen schoot voor een 4-1 stand.

Atlanta United scoorde na de 4-1 nog tweemaal. Een van de doelpunten werd gemaakt door Martinez, die hiermee de eerste hattrick van het MLS-seizoen heeft gemaakt.

LA Galaxy kan weer niet winnen
In de eerste speelronde verloor LA Galaxy thuis met 1-2 van FC Dallas. In de tweede speelronde zou de winst voor LA Galaxy niet gemakkelijker worden tegen de kampioen van 2015, Portland Timbers. Zeker niet toen de Timbers er na acht minuut al 0-1 van maakten door een perfecte counter en de rustige afronding van Diego Chara.

De Belg Jelle van Damme kreeg al vroeg een rode kaart door twee gele kaarten te pakken. Volgens scheidsrechter Baldomero Toledo kreeg Van Damme de eerste kaart voor praten en de tweede kaart voor het proberen te stoppen van een beloftevolle aanval. In beide gevallen bleken de spelers van Portland Timbers een schwalbe te maken. Hierdoor is er veel te doen rondom de gele kaarten voor van Damme, oordeel hier zelf maar.

Van Damme zelf was het er absoluut niet mee eens. Dit liet hij niet alleen tijdens de wedstrijd weten maar ook op Twitter en Instagram, “Als een boom in het bos valt en niemand is in de buurt om het aan te raken, verdiend het dan een gele kaart? Hebben ze ook duik emoji’s??”

LA Galaxy had in de laatste minuut nog de kans op 1-1. Keeper Gleeson van Portland bleef alert en tikte de bal naast na een goeie reflectie op de kopbal van Jose Villarreal

De wedstrijd tussen New England en Orlando werd door de sneeuwstorm die het noordoosten van Amerika teistert, afgelast.

ML@

Spelers van de Week
Een van mijn spelers van de week was de Venezolaanse spits Jozef Martinez van Atlanta United die maar liefst drie keer scoorde in de wedstrijd tegen Minnesota United. Het derde doelpunt van Martinez toonde aan dat hij een goede maar typische spits is. Langs de keeper sprinten en hem vervolgens in een leeg doel schieten.

Naast de spits van Atlanta is ook de spits van New York City FC, David Villa, mijn speler van de week. David Villa is inmiddels 36-jaar oud maar is nog steeds goud waard voor New York City. Deze speelronde bewees hij nogmaals zijn klasse door twee doelpunten te scoren tegen DC United. Z’n tweede doelpunt en de 4-0 voor New York City werd door de Spaanse spits binnen geschoten vanuit een bijna onmogelijke hoek.

Volgende speelronde
De topper van de derde speelronde is ook gelijk de laatste wedstrijd van de speelronde, Seattle Sounders tegen New York Red Bulls. Seattle won afgelopen jaar nog de MLS terwijl New York Red Bulls in de conference semifinals bleef stekken. Een wedstrijd tussen beide teams belooft altijd spannend te worden, in de laatste vijf duels tussen beide teams werd er minimaal 2 keer gescoord in de wedstrijd. De wedstrijd is van zondag op maandag nacht om 12 uur ’s avonds te zien.