MLS: San Jose zegeviert in Seattle

Sounders Quakes week 2De San Jose Earthquakes hebben in de lastige uitwedstrijd tegen de Seattle Sounders met een 2-3 overwinning de eerste drie punten van het seizoen gepakt. Ook hebben de mannen van coach Dominic Kinnear dankzij deze overwinning in de Emerald City een eind gemaakt aan hun ‘streak’ van zestien wedstrijden zonder zege. Het leek echter een alles behalve leuke avond te worden voor de Quakes in, het met 39.175 fans gevulde, CenturyLink Field.

Achttien seconden
Seattle kwam voortvarend uit de startblokken. Na achttien seconden (een nieuw clubrecord) opende vedette Clint Dempsey namens de Sounders de score door de rebound van Tyrone Mears achter doelman David Bingham te schieten. In de dertiende minuut kwam San Jose langszij. Chris Wondolowski controleerde een uitstekende voorzet van Marvell Wynne op zijn borst en zette met een droge knal vanaf 11 meter de 1-1 op het scorebord.

Wondo
Na drie minuten spelen in de tweede helft was het opnieuw ‘Wondo’ die namens de Earthquakes toesloeg. Seattle verdediger Brad Evans ging opzichtig in de fout en de aanvoerder van de Quakes schoot de bal in het dak van het doel achter de kansloze goalie Stefan Frei.

Tien man
San Jose moest het vanaf de 53ste minuut met tien man doen nadat Victor Bernardez een rode kaart kreeg van scheidsrechter Baldomero Toledo. Keeper Bingham bewees zijn waarde voor de Quakes door in de 59ste minuut reddend op te treden na een kopbal van Dempsey. Tien minuten later was het Innocent Emeghara die een door hem opgezette aanval, na een één-tweetje met Adam Jahn, op fabelachtige wijze afmaakte voor San Jose.

In de 84ste minuut deed Obafemi Martins nog iets terug voor Seattle, maar het zou niet genoeg zijn voor de Sounders.