Red Bulls verslaan Arsenal in strijd om New York Cup

Door

Arsenal v New York Red Bulls - Pre-Season Friendly

Afgelopen nacht ontvingen de New York Red Bulls het Engelse Arsenal in de eigen Red Bull Arena ter gelegenheid van de New York Cup. In waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd tegen zijn voormalige club wist Henry uiteindelijk het verschil te maken. Zijn assist op Bradley Wright-Phillips bleek genoeg voor een nipte 1-0 overwinning.

New York Cup
De Red Bulls begonnen sterk en creëerden vroeg in de wedstrijd enkele kansen via Henry en Wright-Phillips. Na een half uur spelen kopte Henry een corner van Sekagya richting doel. De bal belandde voor de voeten van Wright-Phillips, die Szcesny ditmaal wel passeerde. Arsenal kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, onder andere via Wilshere en Akpom, maar de thuisploeg hield stand, waarna Henry als captain de Cup omhoog mocht houden.

New York Red Bulls Henry - Arsenal

Henry
Thierry Henry stal gisteren wederom de show. Hij scoorde bijna met zijn eerste balcontact en dirigeerde de Red Bulls nadrukkelijk richting een overwinning. In de 57e minuut haalde coach Mike Petke hem naar de kant ten faveure van Luyindula. Het leverde de Fransman een staande ovatie op van zowel het publiek, zijn teamgenoten én de tegenstander. Hij uitte zijn dank ondermeer via verscheidene tweets in navolging van de wedstrijd:

91st minute
Na afloop van de wedstrijd gaf Henry in een interview te kennen van de wedstrijd te hebben genoten:

“Het was geweldig. Iedereen wilde deze wedstrijd zien. We speelden volgens mij goed in de eerste helft en hebben dat ritme redelijk kunnen vasthouden tijdens de tweede helft. Het was een goede overwinning van ons, maar mensen moeten wel in hun achterhoofd houden dat Arsenal nog in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit, dus het was niet het ‘echte’ Arsenal. Maar het was een mooie wedstrijd voor de fans, evenals voor de ‘youngsters’ in ons team.”

“Het was een goede dag en ik heb ervan genoten. Het is altijd mooi om op het veld te staan met of tegen Arsenal. Ik denk dat zij er ook van hebben genoten. Maar ondanks dit succes gaat de focus weer op onze aankomende wedstrijd tegen Real Salt Lake.”

Wenger
Arsène Wenger, huidig coach van Arsenal en ex-coach van Henry, was positief gestemd over de spits:

“Thierry speelde vandaag zeer sterk. Hij kan gevaarlijk zijn vanuit elke positie en begrijpt zeer snel uit welke situatie hij zijn voordeel kan halen. Hij was vandaag vooral scherp in de één-tegen-één situaties. En je kon zien dat hij een geweldige speler is omdat zijn passes vanuit het middenveld excellent waren. Zowel zijn visie als zijn veelzijdige positionele inzetbaarheid is te roemen.”

Ook was Wenger zeer te spreken over de speel- en strijdwijze van de New York Red Bulls als team:

“Afgezien van Henry speelde het gehele elftal zeer sterk. Je kon merken dat iedereen klaar was en gefocust voor een stevige strijd. Als ze de toewijding en solidariteit die ze vandaag hebben laten zien kunnen behouden, en Henry in deze vorm blijft steken, dan hebben ze een goede kans om nog te stijgen in de strijd om het MLS-kampioenschap (de ploeg staat 5e in de Eastern Conference).”

MLS
Voor Arsenal was dit de tweede wedstrijd tijdens hun oefencampagne in de aanloop naar het nieuwe Premier League seizoen. De Red Bulls zitten nog middenin de strijd voor play-off plaatsing en hervatten de reguliere competitie aankomende woensdag met de lastige uitwedstrijd tegen Real Salt Lake, de nummer 2 in de Western Conference.

Foto’s: Getty Images & New York Red Bulls

Ook leuk om te lezen