‘Zoon’ Neeskens tekent bij Colorado Rapids

Door

John Neeskens

De Colorado Rapids maakten woensdagavond bekend dat ze de 20-jarige John Neeskens hebben aangetrokken. De officiële site van de MLS gaf aan dat het hierom zou gaan om de zoon van oud-Nederlands Elftal corryfee Johan Neeskens. Dat blijkt echter foutief, aangezien beiden geen familie van elkaar zijn.

Neeskens komt over van de Spaanse club CP Badalona en tekent een contract voor 3 jaar. John Neeskens doorliep zijn jeugdopleiding bij clubs Villareal en FC Barcelona, waar hij vooral in de verdediging en middenveld werd neergezet.

In de zomer van 2012 liep Neeskens als stage bij een ander MLS-team, Sporting Kansas City. Destijds trainde hij samen met zijn Barcelona-teamgenoot Uri Rosell mee, maar tot een overgang kwam het niet voor Neeskens. Rosell bleef wel bij de ploeg uit Kansas City.

,,We zijn blij dat John nu onderdeel uitmaakt van het team. Hij is zeer getalenteerd en geeft ons bovendien ook wat meer mogelijkheden binnen de selectie,” liet Paul Bravo, technisch directeur van de Rapids, weten. ,,Hij trainde al een tijdje met ons mee en daarin liet hij zien goed bij ons te passen. We zijn heel erg benieuwd naar wat John voor ons kan betekenen de komende jaren.”

Zijn naamgenoot, en dus niet vader, speelde in jaren ’70 en ’80 jarenlang in de Verenigde Staten. Eerst volgende daar een vijfjarige periode bij de New York Cosmos (’79-’84), daarna een korte periode bij de Fort Lauderdale Sun (’85), om vervolgens zijn loopbaan af te sluiten in de zaal(!) bij de Kansas City Comets.

Ook leuk om te lezen