Gouden Schoen: Tandem Henry – Wright-Phillips werpt vruchten af

Philadelphia Union v New York Red Bulls

Langzaam maar zeker begint het aanvalsduo van de New York Red Bulls in vorm te geraken. Afgelopen weekend gaf de één een onzelfzuchtige assist, waar de ander het vervolgens afmaakte. Thierry Henry en Bradley Wright-Phillips, beiden belangrijk voor hun club in de strijd naar de play-offs. Door de huidige prestaties is Wright-Philips met zes goals terug te vinden op plaats drie in de strijd om de Gouden Schoen.

Tandem
Ondanks een rode kaart voor FC Dallas, al in de 10e minuut van de wedstrijd, hadden de mannen uit New York moeite om de ban te breken. Het duurde tot de 71e minuut in de wedstrijd toen Henry loskwam over de rechterkant na een knappe dieptepass van Dax McCarty. De Fransman bleek (zoals zo vaak) niet zelfzuchtig en legde de bal gelijk terug op Bradley Wright-Phillips, die vervolgens de bal beheerst binnenschoot (min. 06.10).

Vijf uit drie
Deze goal bracht de Red Bulls de derde overwinning in de laatste vier wedstrijden, waardoor het terug te vinden is op plaats drie in de Eastern Conference. Het was voor Wright-Phillpips zijn zesde van het seizoen en tevens zijn vijfde in de afgelopen drie wedstrijden. Hij staat hiermee op plaats drie in de strijd om de Gouden Schoen. Thierry Henry maakte er drie minder, maar is zeker niet van mindere waarde, hij staat daarnaast namelijk ook op drie assists.

Bruin en Torres
Elders in de MLS voegden twee andere gegadigden beide één goal toe aan hun totaal. Dit gebeurde in een onderlinge ontmoeting tussen Chivas USA en Houston Dynamo in het StubHub Center in Californië. Erick Torres opende in de 7e minuut de score, tevens de enige goal voor Chivas. Hij deed dit vanaf de penaltystip na een overtreding op Alvarez (min. 01.25). Hij staat hierdoor op de tweede plek in de strijd om de Gouden Schoen met een totaal van zeven doelpunten.

Will Bruin scoorde in de blessure tijd van de eerste helft de 3-1 voor de Houston Dynamo. Hij deed dit op aangeven Corey Ashe. Bruin nam de bal aan na de voorzet van Ashe, draaide knap om zijn as en schoot de bal vervolgens beheerst achter Chivas doelman Melia (min. 05.00). Hij brengt hiermee zijn doelpunten totaal op vijf, en staat daarmee op plek vijf.

Clint Dempsey
Clint Dempsey kwam afgelopen weekend niet tot scoren in een wedstrijd die voor Seattle wederom uitmondde in een overwinning. Dempsey blijft hierdoor staan op plek één in het Gouden Schoen klassement, met een totaal van acht doelpunten.