MLS Player Special: Thierry Henry (Red Bulls)

Door

Philadelphia Union v New York Red Bulls

Deze week in de MLS Player Special: Thierry Henry, de superheld die afgelopen weekend zijn honderdste competitiewedstrijd speelde voor de New York Red Bulls.

De Franse alleskunner begon zijn carrière bij Monaco. Toch maakte hij pas echt naam toen Arsene Wenger hem, na een mislukt seizoen bij Juventus, naar Arsenal haalde. Daar speelde hij acht seizoenen lang de sterren van de hemel, waarin hij vier keer topscorer werd en hij Arsenal zelfs nog meerdere prijzen bezorgde  – iets wat nu niet meer voor te stellen is.

In het Franse elftal is Henry de topscorer aller tijden: de legendarische nummer veertien maakte 51 doelpunten voor Les Bleus. Hij is tot op heden de enige speler die de Europese Gouden Schoen wist te prolongeren.

Thierry Henry, die deze zomer 37 wordt, is inmiddels al vier jaar in de MLS te bewonderen. Zondag trok hij voor de honderdste keer het shirt van de Red Bulls aan. Ooit vergeleek Henry het aantrekken van een voetbalshirt met het transformeren in Superman, het shirt vormt je nieuwe huid.

New York gunde Henry een terugkeer naar Londen, tussen de competities van 2011-2012 en 2012-2013 door. Zo kon de Franse veteraan fit blijven én nog een keer schitteren in de Premier League, waar hij nog altijd uitblonk. Dankzij de Beckham Rule kunnen de Red Bulls hun spits betalen.

Henry, naar eigen zeggen iemand die voetbal ademt, is en blijft een lust voor het oog. Hij is niet alleen een superatleet, zoals zijn oom die ooit nationaal kampioen hordelopen was, maar ook een technisch hoogbegaafde speler, die uit elke hoek en met elk lichaamsdeel kan scoren.

In vier seizoenen MLS maakte hij 44 doelpunten, gaf hij 31 assists en bleef hij iedereen verbazen. Buiten het veld zet Henry zich in voor de strijd tegen racisme. Al met al maakt hij het je ontzettend moeilijk om niet van hem te houden. Geen wonder dat Arsenal in 2011 een standbeeld van Henry onthulde.

Laten we hopen dat hij nog vele jaren in de MLS te bewonderen is, met zijn kwaliteiten zou hij waarschijnlijk zelfs achter een rollator nog uitblinken. Het filmpje hieronder bevat vijf prachtige MLS-momenten van Thierry Henry.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen